Olcsó munkaerő
Győri márkakereskedésben vettem az autómat 5 és 80.000 km-el.évesen.Teljeskörű átvizsgálást és karbantartást végeztek az autón álítólag.Aztán 3 nap használat után kopogott mint egy dízel.Műszerek nem jeleztek semmi hibát, hát gondoltam vissza viszem.Nem nagy gond mondták csak elfelejtettek bele megfelelő mennyiségű olajat önteni.Na ennyit a szervízről.Hely van benne embernek és csomagnak egyaránt.Persze nem egy luxus limuzinnal kell összehasonlítani.Az 1,4-16v nem egy sportgép de ha pörgeti az ember lehet vele jó ütemben autózni.Fogyasztása jónak mondható hiszen volt, hogy hosszútávon 5,5-ben megállt(4 ember+csomag) és télen sem ment még 8l fölé.Ez szerintem elég jó.Az enyém az olajat kicsit jobban csipegeti mint szerintem kellene de a szakemberek szerint ez a normális az eco-tec motoroknál.Egyszóval füstöl télen,nyáron.Még soha nem hagyott ott sehol pedig megjárta már horvátországot, cseországot, németországot, szlovákia és ausztria sítelepeit is.Indult mindíg,lehetett akár -20 fok is.Kissebb elektromos hibák előfordulnak vele(ablakemelő, antenna, műszerfal világítás) de a hengerfej tömítésen és a lamba szondán kívűl komolyabb baja nem volt.Összeségében egy igénytelen autó ami azonban mindenhova elvisz és mindezt nem túl sok pénzért.Mindent egybevetve szeretem az autómat úgy, ahogy van.
- Hengerfejtömítés, lamba szonda, elektromos ablakemelő, elektromos antenna, központizár, műszerfalvilágítás
Opel Gymes
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1996 |