Nem bántam meg!
3 éve vásároltam 8 évesen 105.000.-km-el ( áron alul ). El?ttem két tulajdonosa volt. Naiv, jóhiszem? vásáró voltam, miután már megvettem akkor derült ki, hogy törött volt korábban. Kb. 3 hónap után kijött rajta az els? hiba. Egyszer?en lefulladt menet közben, igaz újra lehetett indítani, de ez 300 méterenként megismétl?dött. Kiderült, hogy az AC pumpája bedöglött 47.000.-ft-ba kerül a cseréje. Ezen kívül a középkonzol kapcsolóinak ég?i égtek ki, valamint a ventillátor motorja égett le az elkoszolódott pollensz?r? miatt. A kiégett ég?k cseréje és a ventillátormotor javítása 2.000.-ft-ba került. A termosztát is felmondta a szolgálatot, hideg id?ben nem nyitott és emiatt a motor nem melegedett, cseréje 1.200.-ft volt. Ezen kívül észrevettem, hogy a csomagtartó ablakra nem lehet priccolni a mosófolyadékból. El?ször azt hittem, hogy el van dugulva, de miután a csomgtér kárpitja csupa víz volt rájöttem, hogy a cs? van eltörve az csomagtérajtóban. Házilag meg lehetett javítani szerencsére. Említettem, hogy törött volt. Emiatt ki kellett cserélni a h?t?t, mert meg volt rongálódva 17.000.-ft-ba került. És még most jön a java: télen csúszós úton alig lehetett úton tartani, "állandóan szitált a fara". Kiderült, hogy a jobb hátsó futómúve elég szépen meg volt ütve, tutira megpadkázta az el?z? tulaj. El?ször tengelycsonk cserével próbálkoztunk, de az újjal is ugyanolyan tüneteket produkált. A vége az lett, hogy a leng?tarpézt ( hidat ) kellett kicserélnem. Szerencsére bontóból siekrült egy hibátlan 1.6-os Astra hidat szerválni, így azóta ez a gond is megoldódott, igaz 30.000.-ft-omba került. Összeségében marha sokat kellett ráköltenem, de ez egyrész az én jóhiszem?ségem miatt volt. Ennek ellenére nagyon szeretem a kocsit, azóta semmi gond vele. A törés miatti ( híd, h?t? ) cseréket leszámítva, nem kellett rá sokat költenem. Ez az els? kocsim, a tanulópénzt dupán megfizettem!!! Ennek ellenére ASTRA párti vagyok.
- Tápszivattyú ( AC pumpa ) 47.000.-ft. Termosztát 1.200.-ft. Középkonzol ég?i kiégtek (ventillátorkapcsoló, hátsó ablakf?tés, bels? leveg?keringetés ), ventillátormotor leégett ( mert a pollensz?r? el volt koszolódva és nem engedte át a lveg?t ), összesen 2.000.-ft. Az ablakmosófolyadék m?anyag csöve a csomagtérajtóban eltörött ( házilag javítva )
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1995 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 12000 |