Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1.4 GL 16V Sedan

Mint egy feleség! Mikor elveszed, kiderül minden.......

Ültem már sok ilyen kategóriás kocsiban,de ez volt a legfeledhetőbb. Persze, lada és egyebek után fantasztikusnak tűnik, de akkor még nem ült másban az ember. Fogyasztás:10alatt nem evett jó időben sem. 11volt az átlag, és nem jártam vele fa lábbal. Fél évet bírtam vele, mert addig nem vették meg. Először úgy gondoltam, hogy rengeteg családnak van ilyen sedan gépe, miért is ne... Aztán cserbenhagyott párszor, persze csak is akkor, amikor siettem volna. Annyira nem volt kényelmetlen, csak vagy a kormányt, vagy a váltó nem esett kézre. Alkatszész tagadhatatlan, hogy olcsó! De ha sokat kell hozzá venni??? Akkor is olcsó??? Ismerőstől vettem, törésmentes,mindíg mosva volt, ápolva, de hátsó ív rohadt! Díszlécek sorra lepotyogtag.
A legjobb a zene volt benne. Szigorúan csak első hangfalak, de azok legalább jók voltak.
Néha minden előjel nélkül elment az elekronika... és se kép, se hang. ha véletlen észheztért akkor beindult, majd le is fulladt... ha sikerült felpumpálni a fordulatot, akkor leszabályozva járt a motor. Amint fordulat visszaesett, akár 5000alá, lefulladt. Üveghangon lehetett vele hazamenni. vagy otthagyott az út szélén. 1nap múltán meg vígan ment.
Eladni alig lehetett, csak azért érte meg az árát, mert baráti áron vettem. 4éves korába az eladhatatlan kategória volt. Viszont a kormányzása életveszélyes. bebilleg..és vége.. Csak kalapos nyudgíjasoknak tanácsolom, bevásárolni.
(elötte családban volt 1,6-os 92-es évjárat. 8év, 220e km, kopóalkatrészeken kívül semmi gond, 7.5fogyasztás) Remek volt akkoriban lada és egyebek után!!!!!

- szíjak nyikorgása(tárcsak kopik, nem a szíj!!!)
- Elekronika (német precizitás)
- Rohadás gondozás ellenére..

Szakszervízbe max a kávé jó! Semmit sem tudtak rá mondani. Minden jó adatot mutatott

villamosságis, maszek: Tanács, adjam el!

Fenntartási költség (10) Évjárat 1996
Előző autója? olasz Következő autója? olasz, vagy ha német, akkor csak csillagos
Verdikt (4.3/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)