Mindig megy!! és megy!!
3éve vettem. Előtte egy 120-as skodrit gyűrtem közel 8évig. Kisebb nagyobb próblémák voltak vele de szerettem csak a végsebesség:( meg lassan kezdtem süket lenni mint az ágyú a motorzajtól, úgyhogy váltottam. Először maga volt az álom, nem zörög, semmi nem nyikorog, tudok beszélgetni a hátul ülővel is. Aztán lecseréltem az első két téli gumit (aminek a nyomása jóval a határ alatt volt) amivel vettem, akkor sült ki hogy kicsit kopog a kormánymű, de ez csak abban az esetben jelentkezik ha kavicsos földúton tolom neki, ami évente 2szer ha előfordul, ugyhogy nem izgat.
Kezdésnek mikor megvettem szíj+feszítő+vízpumpa csere biztos ami biztos, mert a Km óra azt mutat amit mutat, még hozzácsaptam a betétek cseréjét is. Ezzel ennyi is volt. 1,5 évig csak azért nyitottam ki a motorháztetőt, hogy ablakmosót öntsek bele, meg perszer olajcsere, szűrő.
Aztán elértem vele a 140ezres álomhatárt. Már előtte észleltem némi olajszivárgást a hengerfejtömítésnél hát ez az álomhatárnál erőteljesen érezhető volt az utastérben is ahogy sistergett az olaj a blokkon. Irány a szerelőm, ha már a hengerfej lejön akkor komplett felújítást kértem. Ezt 50e-ből megúsztam anyagal, igaz csak a felső tömítéskészletet kellett venni, a tökéket szelepeket rendben találta. (Goetze készlet kb 16e)
Kapott Monroe reflex gátlókat, ennek köszönhetően istenien fekszik a uton nagy sebességel is bevállalom a húzósabb kanyarokat is amit persze adigg nem tettem, mert mindig az anyósülésen ülő lábán támaszkodtam, nehogy átessek az ölébe. Ezeken az utakon ugyis megérzed az úthibákat, ugyhogy ugy voltam vele inkább legyen keményebb a csilappítás minthogy billegjek jobbra balra, vagy egy vészfékezésnél a hátulülők a nyakamba essenek, ugyanis a normál gátlóval nagyon bólogatott. Az új gátlónak még egy pozitívuma van, mégpedig rövidebb lett a féktáv először nem nagyon hittem el amit olvastam róla, de tényleg eddig kétszer volt szerencsém tesztelni éles helyzetben is, ugyhogy csak dicsérni tudom. Azt hozzá kell tegyem hogy még mindig a gyári futómű van alatta, nem hiába, van benne anyag! De lassan ezek is megérnek a cserére.
A kuplungal kicsit megsz*ptam. 1éven belül kétszer cseréltettem. Az első egy felújitott szett volt, kereskedelemben kapható gagyi, márkát nem mondok. Fél év múlva 1ben indulásnál ugy rángatott, hogy kivűlről úgy nézett ki mint antilop ami 5cm-es ugrásokkal halad előre. Ha padlógázzal indultam akkor nem csinálta úgy meg a f*szom fog közlekedni. Ugyhogy irány a szerelőm Sachs-ot bele, nagyon király és nem is drága. A réginek amugy a tárcsája kicsit hullámos lett és nem feküdt fel a szerkezetre, de gariba visszavittem.
Egyszer sikerült meghajtanom a M7-en 170-el tartósan, de ezt a generátor nem nagyon díjazta, be is adta az unalmast, csapágy stb.. komplett felújítás. Én ugy vagyok vele hogy menjen azt kész. Persze némi spéci gyertya bele, váltóadalék, olajadalék, ha már tolom neki nehogy szétessen. Városban jól elkavarok vele, mondjuk nem egy Porsche, ki kell huzatni a sebességi fokozatokat, hogy temposan haladjak vele. Már csak a futóműnek tervezem a cseréjét, aztán meglátjuk mi lesz a sorsa, de úgy néz ki megtartom. Lekopogom eddig, soha nem hagyott ott sehol, generátor nélkül jártam napig:). akkor se. Hiába ez még eredeti német GM.
A szerelőm is mondta el ne adjam, ha igen ő megvenné.
- Feszítőgögő, vez.szíj. Vízpumpa biztos) 30e anyaggal
- Komplett hengerfej felújítás 50e anyaggal (rendesen szivárgott az olaj a henferjnél mielőtt beadta volna az unalmast, ha már úgy is szétkapták akkor felújítás)
- Kapott Monroe reflex gátlókat 40e
- Kuplung szett2x az első szar volt