Megérdemli, hogy megdícsérjem az ország el?tt
2000-ben vásároltam, akkor már Classic néven fémjelzett formában. Egy akció során az 1,4-es árában 1,6 motorokkal adták, melyet nem bántam meg. Hiába a nagyobb kötelez?, a fogyasztásban mindez visszajött. A nagyobb nyomaték miatt alapjáraton lehet vele autózni, szemben a kis pörg?s 1,4-sekkel. Gazdaságosság így jeles.
Az igaz hogy öregecske , de kiforrott technika megbízhatóságot rejt a még szerintem mindig kecses karosszéria alatt (szemben a mai "kockadivattal"). Az elmúlt 6 év alatt minden nap h?ségesen célba juttatott.
Autópályán tartósan,megpakolva 160-at lehet vele menni, s akkor is van benne még némi tartalék. (Fix 130-nál 5,0 l is elég neki 100-ra, klímával 6.0 l.) Sík úton 190 volt a vége óra szerint, de akkor már nem éreztem biztonságosnak. Szitált minden felé, csak 170 alatt vált újra kézségessé.
A hatalmas csomagtér szintén nagy el?nye. Ideális családi autó lenne a magyar viszonylatban.
Szeretem nagyon, de lassan le fogom cserélni. Sajnos az új már nem kapható 4 ajtósban, így kénytelen leszek megcsalni a márkát, pedig nem szivesen teszem.
Remélem nem nyúlok félre!
- semmi lényeges leszámítva 1-2 m?szerfal izzót
OPEL Danubia, Maxabo