Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1.4 start, 4ajtós

Megbízható családi autó

Teljesen elégedettek voltunk vele mindig. Nem túl erős az alap 1.4-es motor (még nem az ecotec), viszont nem kell pörgetni se. Soha nem nyomtam neki különösebben, így lehetett 6-6.3-6.5 körüli külvárosi, országúti vegyes fogyasztásokat csinálni.

Kellemes tulajdonsága volt, hogy rogyásig rakva is ugyanúgy viselkedett, mint üresen. Nyilván kevésbé húzott, és a féket jobban kellett nyomni, de nem lengedezett vagy hasonlók.

A kéziféke amúgy sem túl erős; nagy bosszúság volt, amikor egyszer szinte sík terepen kigurult az útra, és neki az oszlopnak.

Viszonylag sok vas van benne. Nem egyszer volt, hogy ütközés után szinte semmi nem látszott rajta. Sikerült elkövetni egy komolyabb árokba csúszást is vele, azt is kibírta a karosszéria egy horpadt első lökhárítóval, és egy centire szétcsúszott motorháztető - jobb első elemmel.

- Immobilizer - szinte még újonnan. Trailerezni kellett, de a szervízben egyből megcsinálták, garanciálisan.
- Kézifék - szerencsétlen eset :( Ki is gurult egy oszlophoz, nekiütve a hátát.
- A többi cserélt dolog mind kopás, elhasználódás (kuplung, lengéscsillapító stb).

Schiller Opel, Váci út, Budapest. Drága, de jól dolgoznak.

Schiller Opel, Fóti út, Budapest. Karosszérialakatos; drága (10ezer/óra), de kiválóan dolgoznak. Nagyítóval se lehetett volna megtalálni a sérülés nyomát. Figyelmesek: árokba menős eset után a jobb oldalra ment két új gumi. Előre Kormoránt raktak, hátulra Firestonet... Pont, amilyen addig is volt.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2001
Előző autója? Swift Sedan Következő autója? Opel Vectra B
Verdikt (7.1/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)