Komfortos lajhár (tudom, ez képzavar)
-- Első benyomások:
Használtan vettem (made in Poland), azért választottam, mert tele van extrákkal: klíma, szervó, ABS, légzsákok, elektromos ablakok, vonóhorog. A vezetőülés kényelmes, jó az oldaltartása, a kényelem kiváló, a Suzukihoz képest luxuslimuzinnak tűnik.
Hátrányok: először megdöbbentem, hogy mennyire lomha, országúton lehetetlen előzni vele. Később ez egy hajszálnyit javult (talán az előző tulaj nem pörgette eléggé és lelustult a motor). A fogyasztása 10L körül van, ami kissé húsbavágó. Eddig csak elektromos hibák jöttek elő. Kissé félek a jövőtől, amit a sokat emlegetett lengyel minőség hozhat...
-- 1 év és 16000 km után:
Már nem vagyok úgy elájulva a kényelemtől. Viszont, megszoktam, hogy kissé lomha a gép. Eddig semmi komoly hiba nem jött elő.
- Elektromos hibák: fényszó izzó kontakt, ködlámpa kontakt, elektr. ablakemelő kapcsoló. Első indexek beáznak. Fék furán fog... Olajszivárgás.
Megvételkor (70000km-nél) kuplung szerkezet csere, olajteknő tömítés. Peugeot Centrál. Osztályzat:8.
Schiller, Fóti út: olajcsere féktárcsa és betét csere akciós áron. Sajnos, a gyári tárcsák és betétek kissé hangosan fognak. Csak azért osztályozom, mert muszály.
Speedy (gyorsszerviz), Váci út. Olcsó, gyors munkák.
Olajcsere, szilentcsere...
Ismét féktárcsa és betét csere!!! 16000km alatt elvásott a gyári tárcsa. Ki érti ezt? Most nem gyári alkatrész került bele. Kiváncsi vagyok, meddig bírja.
Az olajteknő tömítés ismét szivárog...
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | swift 1.3 | Következő autója? | – |