Kicsit lomha, de az enyém!
Ez egy igazi családi autó! Bár az 1.4-es motor elég gyengécske, ha 5 személy ül benne+ csomagok. Talán meglepő, de 190-es tempot értem el vele, persze nem leejtőn!! :-) Ebben a kategoriában, személy szerint hiányolom a fordulatszám mérőt. A motor 100-110km/h felett elég zajos, de ki lehet bírni. Utastere elég egyszerű, de barátságos. Kalaptartó egy kicsit zörög és nyöszörög (5-ajtos). Tárolóhelyből talán lehetetne több is, de az ember nem utazik állandóan, szóval térkép és egyéb kisebb dolog kíválóan elrejthető. Kesztyűtartó kicsi! Utasfűtése átlagos. Rugozása kényelmes, bár néha túl puha: Egyszer-kétszer koppant már az alja fekvőrendörön, nagyobb útpadkán. Kanyarban ennek ellenére stabil. Lehet vele ökörködni! :-) Meg kell említenem, hogy 13"-os 175/75-ös kerekekkel elég mókásan néz ki. Tehát lehetne nagyobb.
Bár még csak 5 éves, nem korrodált sehol. Még a szokásos tanknyillás-sárvédőív-küszöb vonalon sem.
JÓ TANÁCS!!! Az üzemanyagtöltő nyillást tömítő gumi kivétele után, meglepő látvány tárul az ember szeme elé! Kb 2kg sarat mostam ki a benzincső alol, ill. a felette levő zugokból. Ezt érdemes megtenni, mert eme típus itt szeret szószerint elrohadni.
Fék jól adagolható, nincs benne ABS, ennek ellenére csak 1-2-szer blokkoltak a kerekek. Nem szidás képen, de ezt egy új Megane-al nem tudtam volna megtenni, ABS ide vagy oda.
Szóval érdemes venni ilyen gépet, igaz kicsit unlamas kívűlről, de egy alufelni és mindjárt megváltozik a kép.
Ami még fontos!! A kűlső vlágító alkalmatosságok elég gyengékre, ill kicsikre sikerültek! Gyári tompított izzóval korom sötétben közlekedni elég veszélyes!! Tapasztalat! Féklámpa nagyon kicsi, pótféklámpát javaslok mindenkinek.
Izzó cseréje elég könnyű, könnyen hozzá lehet férni.Elöl-hátul. Alkatrész árakat nem tudok mondani, mert még nem kellett!! (kivéve a termosztátot) Az átlag fogyasztás nekem a várost jelenti, mert főként ott használom!!( 8-9,2l az utóbbi télen)
Elég strapabíró! Ismerősöm 13 évig használta, helyesebben ütötte-vágta az Astra 1.8 Caravan-ját. Eladta, de továbbra is a látókörömben maradt az autó! Olajszint jelző pálca rozsdás volt, szóval olaj nélkül ment, de kibírta :-))
Kb ennyit tudok írni. Remélem segítettem.
- Első és remélem utolsó: a termosztát meghibásodása volt, de így került ki a gyárból. Azóta semmi gond nincs vele!!
Márkaszervízben csak a kötelező vizsgálaton volt. Egy mezei autószerelőhöz viszem, Pomázon Bús Sándor autószerelőhöz.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Astra H |