Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1,4 GLS

Kellemes járgány

Szeretem ezt az autót, csak szegény már elég idős, meg elég sokat futott. Persze ahhoz képest elég kevés baja van. Érezhető az erő hiánya, hiszen csak 60 LE-s, azt is azt hiszem 5500-nál adja le, addig azért nem pörgetjük. :) Cserébe viszont kevés benzint eszik, olajat meg egyáltalán nem.
Eddig nem hagyott ott sehol - kopp,kopp -, levitt Görögországba, és haza is hozott. Igaz azért a hegyvidékes tájakon lemaradtunk az ismerősöktől, de azért tudtunk menni.
Nyáron szokott hiányozni a klíma, de szegény motor tuti nem viselné már el...
Összességében jó kis autó, olcsón fenntartható a sok utángyártott alkatrészeknek köszönhetően, a mienk megbízható is.

- Gyújtáskábel - szerencsére csak egyiket kellett cserélni
- Vízpumpa - eleresztette magát kb. 13 éves korában
- Hátsó fékmunkahengerek - eresztettek
- Hátsó rugók
- Index-kar - elkopott, állandóan bekapcsolt a távolsági
- Mostanában eszegeti a H4-es izzókat, de lehet azért, mert rossz minőségűek. Egymás után égtek ki a belső izzók, cseréjük pár száz forint és pár óra volt.
- Tetőkárpit elengedte magát
- Ami viszont állítólag mindegyikben problémás, az az elakadásjelző. Működni működik, csak nem kényelmesen.
- Ezeken kívűl csak a szokásos cserealkatrészek (olaj, bordásszíj, hűtővíz, stb..)

Tatabányai Opel szervíz - hát nem dolgoznak olcsón, dehát ugyebár rezsiórabérrel dolgoznak... legalább nem lassúak

Ismerős szerelő - gyors, és olcsó :) csak nem mindig van kéznél

Fenntartási költség (9) Évjárat 1991
Előző autója? 120L Következő autója? Opel Astra Coupe vagy Fiat Stilo
Verdikt (6.5/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)