Jó vele:)
1.4 GL (Garantált Luxustalanság). Meg még fehér is.
Na? Bár egy legendás szegedi Pözsó (Isten bocsássa meg nekem, hogy számra vettem Opel ítéletben) autókereskedő szerint "parsztnak nem kell a metál...". Hát, ha így vesszük...agrármérnök vagyok:) Viszont autóbuzi, tehát tudom, mitől döglene a legyem (Volvo forever, lehetőleg V50/V70).
Opel tehát azért lett, mert erre volt pénzem. A forgalmija szerint nő használta, a szervizkönyv szerint szervizeltette rendesen. Úgy tűnik tényleg: nálam van 90e km óta, lelkiismeretesen viszem tizenötezrenként szervizbe és még csak egyszer állt meg: AC pumpa, akkor is tök jó helyen, belváros, parkolóhely mellett, nappal és hétköznap. (Jött az Autóklub...) Tuti, hogy lelke van.
Ami biztos: elmentem vele Brüsszelig, Zadarig, Brno-ig (ja, meg vissza is...), sehol nem hagyott ott. Brüsszelből visszafelé a Deutsche autobahn-on a Cobra 11 megállított, hogy megkérdezze, miért akarom elunni az életem az A3-on 120 km/h-s átlagsebesség mellett (kábszert kerestek, nem találtak. Jól eldugtam, hehe:))...valahol St. Pöltennél elkezdett melegedni a motor, akkor néztem, nem folyik a víz...nem értettem, csutkára csavartam a fűtést, hogy segítsek neki - kint 25 fok volt...fogyogatott a víz aztán, de hazajött, törött hűtővel. Oké, mák - mondod te. Lelke van - mondom én:)
Az összes luxus: 1 légzsák, motoros álítású fényszóró, első elektromos ablakok, kp-i zár, az is kulcsról csak. No szervo, no klíma, no semmi.
Gyerekek, első "igazi" autónak pazar!
Pláne egy 28 éves Polo után.... :)))
JA, FOGYASZTÁS! Brüsszel, oda-vissza 5,6 l/100 km. Nem vicc. (2 személy, sok cucc, 120-as átlagtempó)
Város: 6,8 l/100 km. Kell jobb?
- Hűtő - túltöltöttem az aksit, a kifolyt sav megette a lábát. Nem a kocsi hibája volt.
- AC pumpa - 170 000 km-nél.
Mióta az enyém, ide hordom: Opel Puchele, Bp., Ócsai út 2. A tizes skálán 8-9-esek, ezzel mindent elmondtam. A következő is Opel lesz, nem utolsó sorban a szervíz miatt!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | Polo | Következő autója? | Opel Astra H Caravan |