Irma a "kapkodó idegbeteg"
A címben feltüntetett jelző illik Rá a legkevésbé.
A maga 60 Le-jével nem egy versenyautó, nagyon meg kell gondolni, mikor milyen helyzetekbe megy bele vele az ember fia.
2013.májusában vásároltuk 12 évesen egy Bp.-i idős úrtól 45900 (valós) km-rel, és az ehhez elvárt állapottal. Az úr újonnan vásárolta 2001-ben Bp.-en a Shiller Autóháznál. Folyamatosan a kötelező időpontokban náluk járt szervízen, mint azt a szervízkönyve ie igazolja. Az utolsó szervíz 44000 km-nél történt, amit az olaj, illetve szűrők (olaj/levegő/pollen/üza) cseréjekor magam is tapasztaltam, hiszen alig használt anyagokkal találkoztam. Így nem tartom fontosnak azonnal a szíjcseréket, hiszen még alig futottak (vezérműszíjat 10 év után 37000-nél cseréltek!).
Maga az autó első látásra megfogott bennünket a kinézetével, illetve az ápoltságával. Azonban azt nagyara értékrltem, hogy nem egy kereskedéses "Kivixolt", agyonpolírozott autó, hanem a folyamatos karbantartás látszik rajta (nem volt pl motormosott a kocsi, de az látszik, hogy nem préseki az olajat sehol sem).
A másik pozitívum, hogy mentes egyenlőre minden rozsdakezdeménytől, bár a használatból eredő sérülései megvannak, de szakszerűen javítottak, így nem rohad.
A fogyasztása eddid igen pozitív élményeket okozott, iszen a legelső (országúti) útján egy 5,8 l-es átlaggal örvendeztetett meg. A városi fogyasztása sem vészes: 60 le/980 kg = 7,2l. Ez azt hiszem nem rossz egy tizenéves autótól.
Összességében nagyon nem bántam meg a vásárlást, mivel eddig csak keleti autóim voltak, így értékelni tudom a nyugati technológiát és kényelmet.
- Az együtt megtett kilométerek miatt egyenlőre érdemben nem tudok ebben a rovatban nyilatkozni. még nem volt szervízen, a fenti részből következő okokból.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Samara 1.5i | Következő autója? | Egyenlőre Őkelme marad egy jódarabig |
Verdikt | (8.1/10) |