Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1.4 GL Caravan

igénytelen csomagtartó

Újonnan vettük, 1.4 GL (kombi), de a 82 lóerős a hengerenkénti inyektoros motorral, hitelre. Akkor ez a lehető legfapadabb volt a motoron kívül ami létezett, de a samara után nem tűnt annak.
Az egyetlen hibája, hogy 3,5 évesen elkezdett rohadni a csomagtérajtó (érdekes módon máshol még amikor eladtuk sem volt rajta rozsdakezdemény), amire ráfogták, hogy gyári hiba, viszont még el nem adtuk évente ingyen fényezték nekünk, mert annyira rohadt :)
Az autóval nagyon sok fele jártunk: Észak-Angliától koppenhágán és Cádizon át Krétáig, és soha semmi nem volt vele, vagyis de: Görögországba 5 litert fogyasztott úgy hogy rogyásig volt pakolva, és doboz is volt a tetején! Imádtam, ez volt az első nyugati autónk, és a maga fapadjával együtt nagyon megbízhatóan, és jól szolgált. Annyira, hogy azóta opelt vettünk csak (számszerint ötöt) pedig ezekről már nem mindről tudok ilyen jókat mondani, főleg nem az "A" Zafiráról, mer´ az úgy volt szar ahogy volt.
De visszatérve nagyon sokat mentünk vele nyáron nyaralni, és meg se nyakkant, cipelte a dobozt, meg a bringákat. Egyet el kell róla viszont mondani, hogy nem egy téli hegyimenő, valamiért a súlyelosztása nem az igazi, mi télen nagyon kűzdöttünk vele, tény hogy négyévszakos gumi volt rajta, de pl a Samara előtte százszor jobban bírta a csúszos, jeges, havas utakat. Én nagyon szerettem, bár akkor még pont nem volt jogsim, úgyhogy nem vezettem, de az élményeim megvannak. Szerintem még ma is vidáman rója az utakat valami festőbrigád teherautójaként, hacsak össze nem törték.

Mondjuk mi is felépítettünk vele úgy 1,5 házat...

Az még jó autó volt, nulla elektronikával, és a sok felesleges sallangtól mentesen, a mechanikus szerkezetek csúcskorából, akkorról amikor még nem babráltak mindent szét elektronikával. Ezért jó kostrukció.

- kipufogó, indexkapcsoló, és kiesett(vagy valaki kicsórta) a külső hőmérséklet szenzor, ~85000nél kuplung

Opel éves szerviz

Fenntartási költség (10) Évjárat 1994
Előző autója? Samara Következő autója? Opel Astra G 1.6 16V
Verdikt (8.6/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)