Golf III helyett
A korábbi 'kispolskizás' és 'trabantozás' után az első igazi autómat kerestem. Nézegettem hármas Golfokat, de én úgy látom, hogy ezek durván túl vannak árazva. Talán 5-6 évvel ezelőtt nagyon jó kocsik voltak, de manapság rengeteg a bontóérett példány, a szépeket pedig nagyon felértékelik pusztán a VW embléma miatt. Az érdeklődésem így került át a Volkswagenesek szemében lenézett Opel felé. És nem bántam meg. Sokkal kevesebbet látni ilyen háromajtós F Astrát; mondjuk az enyémet feltűnő színe miatt is sokan megnézik. Régi forma, de valahogy mégis kedvesen gömbölyded.
Két éve használom, ezalatt két komolyabb hibája volt. Nem sokkal a megvásárlás után széttörött a kuplung, így az egészet cserélni kellett. A másik eset egy évre rá történt, mikor Szombathelyről kiérve durván füstölni kezdett. Később kiderült, a hengerfej tömítés szakadt át.
Ezeket kivéve nagyon megvagyok elégedve az autóval, szerintem jól megy a maga 101 lóerejével, a GSI ülések is kényelmesek. Elektromos ablakok oldalt, tetőablak a fejem felett. Utóbbit imádom, mikor nyáron, jó időben végre felnyithatom! A gyári hat hangszóró mellé még került két nagyobb hátra, ami erősítővel együtt kielégítően szól. A futóműve elég kemény, nem dől be egy körforgalomban, viszont a rossz utakon minden csatornafedél egy szívbaj. A csomagtartó kellő méretű, a hátsó ablakon is elég jól kilátni. Talán a fogyasztása lehetne kevesebb, városban 7,5 alatt nemigen éri be, igaz, hosszabb utakon akár 6 alatt is lehet vele közlekedni.
Ami jelenleg fáj, az a klíma hiánya, amit egyszerűen nem is érné meg utólag, bontott alkatrészekből beszerelni.
Ja, és még valami: az autó megvétele után három nappal új barátnőm lett :).
- - kuplung - - feszültségszabályzó - - hengerfej tömítés
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1994 |