Életem nagy hibája
Szóval, volt egy 5ajtós astra 8 szelep... Azt sajnos egy karambolban a felismerhetetlenségig összetörték :-( Azzal soha semmi gond nem volt, ezért eszembe sem jutott a következő kocsi vásárlásakor hogy márkát kéne váltani. Aztán megvettük ezt a csodát. Minden mi szemnek szájnak ingere, ABS, Klíma, El.ablak, El.tükör, 2 gyerek+kutyához ott a bődület nagy csomagtér... 100Le még a színe is olyan mint az előd. Örült az egész család. Megvettük és hazafelé jövet a feleségem megállt és szólt hogy nézzem már meg, mert valami folyamatosan világít rajta. A motor diag lámpa(mint utóbb megtudtam) világított. Ő mondta, hogy forduljunk vissza és vigyük vissza hogy bocsesz, de ezt inkább ne. Én hülye nem hallgattam rá... Mondtam, nem gond ha nem piros akkor az csak figyelmeztet, majd holnap a szevízben megnézik. Másnapra foglaltattam is a helyi Opel szervízbe időpontot egy nagyszervízre, mivel ki tudja hogy mikor lehetett utóljára szervízben. Na a másnap ismét egy sokk volt . 120.000 Ft hagytam ott. A kocsi kb. 3éve nem látott szervízt, de lehet hogy több. Akkor még jött az uj gumik+60.000Ft. A lámpa a lambda szonda miatt világított. Mondták az még +30.000Ft. Na ez más igen sok volt ezért körbe érdeklödtem máshol(nem szakszervízben) mennyi. Mondták 15.000 mondom ok, működött is vagy 400Km ig . Olaszo.ba menet megadta magát és igy kb. 10Liter lett a kocsi fogyasztása. Hazafelé 40 celsius az autópályán meghal a klíma... Hazajöttünk kicseréltéka szondát , majd megadta magát a generátor 20.000Ft. Kicseréltettem a klímahűtőt 60.000+ tőltés. Aztán később szétesett a kuplung. 60.000FT. Majd kattogott valami, mint a fene, mondták vízpumpa. 30.000Ft. Aztán kb fél évig semmi :-). Aztán egyszer csak ismét világít a sárga lámpa. OPel szervizbe be hibakód tankszellőzető szelep fesz. túl magas. Ok csere. 15.000Ft. sárga lámpa csak nem alszik ki. 4 nap autóvillamosságistól autóvillamosságisig. Nem értik a computer nem adja ki a feszt. A végén menet közben ráadtam én manuálisan a szivargyújtórol és láss csodát megoldódott. (3 hónapra) Aztán ismét világit a lámpa ismét opelbe be, de most már vagy 6 hibakód jött ki a gépből. De az érdekessége hogy minden vacaknak a fesz. túl magas és fesz. túl alacsony hibákkal. Na ekkor nekemis elfogyott amúgy végtelen türelmem, és vettem egy Corollát.
Végülis nem állt meg soha, igaz a benzinnél csak az olajat zabálta jobban. A brutál csomagtér tényleg nagyon jó, de aztán ennyi. Lehet én kifogtam valami sz@rt, de most én nem vennék Opelt az biztos.
- Lambdaszonda, Klíma-hűtő, vízpumpa, kuplung, akku, vezérlőelekktronika, kipufogó, generátor, meg még ezer apró dolog.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | Astra 1,6 GL | Következő autója? | Toyota Corolla |