Elégedett vagyok vele
Családom belül sikerült vásárolni egy 7 éves 35000-t futott Astra Sedant. Nagyon örültünk neki, mert gyönyör? állapotban volt.Rengeteget megyünk vele. Zömében hosszú távokon használjuk. Voltunk Erdélyben, Horvátországban, stb. Az elmúlt id?ben alapból jól kijövök vele. Az autó szerintem megbzható, elég jól megy és kényelmes, stabilnak érzem. Elég er? van benne a normál közlekedéshez. Ha tudnék változtatni rajta, akkor a váltót cserélném ki, mert zavar, hogy nagyon rövidek a fokozatok. Ötödikben 100-nál 3000. Talán ez az egyetlen komolyabb konstrukciós hibája.
Igazán egy komolyan idegesít? problémám volt: hidegen sokáig csikorgott az ékszíjam, amit a város egyik men? szerel?je többszöri kísérletezés árán sem tudott megjavítani. Addigra kifizettem neki 40000 forintot. El?ször kicserélte az ékszíjat görg?vel, továbbra is csikorgott. Amikor visszamenetem kicserélték a feszít? görg?t, ami 25000 forint. Esküdtek rá hogy ez lesz a gond. Ezután is csikorgott. Harmadszor is visszamentem, megint megnézte és kijelentette, hogy nem tudja mi lehet. Feltettem egy-két kérdést és nem mentem többet. A probléma úgy t?nik megoldódott: a termosztátból csöppen néha az anyag és ett?l csikorog /én jöttem rá/. A többi probléma nem jelent?s. Hidegen fura, hogy nagyon pörög a motor, de megszokható. Mivel nagyon sokat megyünk és a benzin is megdrágult, 60000-nél beszereltettem a gázt /Molnár Autószervíz, Páhi/. 150.000 volt. Szerintem megérte. Egy kicsit mostanában rosszalkodik, mert hidegen néha lefullad. Majd megnézetem. A fogyasztással nagyon elégedett vagyok: benzinnel 6.5, gázzal 7.5, de városban sem megy fel az egekbe.
Az alkatrészek olcsók.
Egy szóval: másnak is merem ajánlani.
- központi zár biztosíték (kétszer) kb. 500 Ft., kilóméteróra spirál kb. 6000 Ft., továbbá a szervíz hibájából : ékszíj, feszít? görg?, ezen kívül "kopó alkatrészek": olajcsere, bordásszíj csere, gyertyák cseréje, egy izzó
az els? katasztrófa volt /kifizettem 40000-t és nem tudta megsz?ntetni az ékszíj csikorgását hidegindításkor/
egy ideje egy maszekoló szerel?höz hordom, vele minden ok
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Ritmo | Következő autója? | Lamborghini Diablo :) |