Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1,6 GL 8v benzin-gáz

Boldog évek Piroskával!

Az autóval amint látszik, nagyon sokat mentem, cserben egyszer hagyott amikor az M3-on egyszercsak simán megállt a motor. Kiderült hogy anyaghiba miatt ledarált vagy 20 fogat a vezérmüszíjjról. Ijedelem, hazavontatás kompressziómérés, GYÁRI értékek!!!
Ez a motor (C16 NZ) nem hajlítgatja a szelepeket, ha szakad a szíj.
Az autó nagyon keveset fogyasztott, 6-7 körül benzinb?l és 8-9 körül gázból, de úgy hogy nem kíméltem. Mai napig forgalomban van az egyik barátomnál és simán 300000 km felett jár motorfelújítás nélkül és a gyári értékeket minden gond nélkül hozza. A gázüzemb?l adódóan semmilyen problémája nem lett a motornak pedig 100000 km CSAK és kizárólag gázzal mentem, télen nyáron. Egyedüli dolog a fokozottabb kipufogókorrózió volt amit észrevettem.
Ez még az eredeti német összerakás, és meg is látszik rajta.
A szokásos hátsóíves korhadások ennél is el?jöttek, de ezek cseréje után a karosszéria 13 évesen is rozsdamentes.
Az autót ezzel a motorral mindenkinek csak ajánlani tudom aki egy mindennapi használatú olcsón fenntartható gépet szeretne.Ja! Az 1,6 osnak nagyon szép hangja van alapban is, de egy jó sportdobbal isten! Természetesen egy nagyon picit igényli a tör?dést, de ez minden autónál így van.

- Váltókulissza (bontott) 5e
- Generátor, önindító
- Kipufogódob hátsó kétszer(gáz miatt)
- Elektromos ac 15e
- Kopó alkatrészek, fék stb....
- Vezérl?elektronika beázott 60e (miattam!)
- Vezérmüszíjjfeszít?+szíj 12e
- Gyújtáskábelek 6e

Saját magam sokmindent, vagy egy ismer?s öreg szaki Mez?kövesden.

A gázrészét a Gyöngyösi autógázos Boári Botond csinálta akivel nagyon meg voltam elégedve. Pl:garanciafüzetet ad beszerelés után az autóhoz.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1992
Megbízhatóság (8) Vezetett km 120000
Előző autója? Sierra 1,6 GL Következő autója? Renault Clio
Verdikt (7.8/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)