Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1,4i 82 lóerő, 8 V, Sedan F

Asztrália, a "gázos" családbarát

1996 januárjában vette meg az Édesapám. Én is ott voltam az átvételénél. Mig a papir munkát végezték átadás előtt legalább 10-15 cm hó esett. Faterom alig mert vele haza menni a Szentendrei útról Békásra. Lada után mint egy luxus autó volt számára, féltette, hogy összetöri. Lényeg a ház elött csak a járdán volt hely, de az csupa hó volt. Úgy állt fel vele, hogy az első spoiller tolta a havat maga előtt. "Land-Astra". 1.4i, 82 lóerő, 8 szelep, sedan. Újkorában 190-195 km/h a saját órája szerinti végsebesség. Most 10 évesen 185 km/h még kijön belőle benzinnel és gázzal is. Fatertól 1999 ben vettem meg, mert Ő vett egy új G Astrát. Én rakattam bele a gázt. 130.000ft-ért. Lényegesen olcsobb lett a fentartása így. Autópályán 140-150km/h temponál és városban is 8,5liter/100km a fogyasztása. Rendszeresen 15.000km-ként néha évente 2* is kötelező szervízre Opel Gomboshoz hordva. Olyan, hogy valahol ott hagyott volna soha nem fordult vele elő. Egy alkalommal a benzin pumpa zárlatos lett és folyton kivágta a biztosítékot. Ettől nem indultbe. Még szerencs, hogy gázos mert még igy is nehezen, de gázzal beindult és haza lehetett vele menni. A gáztartály a csomagtartóban kb 70-80 litert kifoglal az 500ból, ha a gazdaságosságát nézzük ez belefér a pakliba. Amikor a család utazik akkor ügyesen pakolva mindig megállapítom, hogy nagy ez a csomagtartó. Négytagú családnak, Apa, Anya, Két kisgyerek a legjobban megfelelő, de a kombi jobb.
Autópályán a 140-et simán eléri minden ellentmondás nélkül. 140-ről 160-ra előzésre még mindig nagyon jól megy, jól húz. 160-ról a végéig olyan mint az örökkévalóság. Idő kell a mutatványra, de megcsinálja és 180-185-tel megy. Néha olyan mintha hangulat kellene neki ahoz hogy jól mennyen. Hangulat Autó.
Kb 2 éve van egy jelensége amire még sehol nem tudtak rájönni, hogy mitől csinálja. Benzinnel való inditásnál és utána rángat és olyan mintha csak 3 hengere menne.Valamikor nincs semmi baja. Amikor legutobb is müszeres diagnosztikára elvittem, úgy visel kedett mint az ember fájos foga, a fogorvosiváróban már nem fáj. Na a probléma sem jött elő, mérhetettlen volt, felfedezhetetlen. Gombosnál kicserélték a trafot, gyertyát, gyergyakábelt, benzinszürőt, már majdnem minden új volt a motortérben amikor mondtam, hogy ezt már nem biztos, hogy kiakarom fizetni, mert az autó jobban nem muzsikált. A szervizelés után 1 nappal -1 héttel késöbb újból előhozta a rendellenességet. A kontrol lámpa nem mutat semmi hibát, szerinte nincs hiba. Halottam már azt is, hogy vezetési hiba, de kérem 5 éven keresztűl jól vezettem, csak most nem.
Summa summárum: Nagyon szeretem, a fiam oda van érte, olyan mint a reklámban már alíg várja, hogy megnőjön és önállóan vezethesse, mert az ölemben ülve már vezeti.
A formálya még mindig szép, legszebb része szerintem a hátó lámpája, mert olyan szépen besimul az oldalába.
Ami nagyon hiányzik belöle az a klíma.

- A középkonzolon lévő ventillátor, belsőkeringtetés, befuváshelye piktogrammok megvilágításának izzói szinte rendszeresen kiégnek. A három funkciós kijelző baloldala néha gyengébben világit ezt az előtte levő szemüveg tartóra mutató és középső ujjal együttesen rá mért ütéssel orvosolható. Vízpumpa, lengéscsillapító első, hátsó. A használat miatt amortizálodtak. Benzin pumpa.

Opel Gombos Itt is vettük újonnan.

Fogalmam sincs mikor ki.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1996
Előző autója? Lada 2107 Következő autója? Opel Astra H kombi, Opel Meriva
Verdikt (7.3/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)