Autók » Opel » Astra (1991-2002)

Astra 1.4 16v x14xe

Elavuló német modern

2008 májusában vettem. Drága volt a nagy szervíz de megérte, mert a szerelő szerint 5 évig nem kell vinnem (kivéve olajcsere).Eddig csak egyszer hagyott cserben, akkor is az aksi ment tönkre, mert régi volt.Soha (!) sem történt az, hogy másodikra indult volna. Furcsának tartom, hogy még nyáron is bekapcsol a szívató.

A fogyasztással nagyon meg vagyok elégedve, havonta 5000Ft megy benzinre.

2011.április.26.
A kocsival tökéletesen meg vagyok elégedve. Azóta cserben egyszer sem hagyott. Az EGÉR-szelep egyszer tönkrement benne, hideg motornál és alapjáraton is visszavezette a "szennyt". Alig bírt menni, meg csak hideg motornál indult. A szerelők levakították, így érezhetően jobban megy.
A garázsban észrevettem egy pár olajcseppet, nem is törődtem vele, mert nem volt annyira sok. De ahogy telt az idő, egyre több lett és a végén már egy kis tócsa állt ott. Belenéztem a motortérbe, és láttam, hogy a szelepfedél-tömítés gyönyörű szépen engedi az olajat. Nem vettem komolyan, mer annyira nem folyt, de egyre olajosabb lett minden, és ahogy a kipufogócsőre ment az olaj, éreztem a szagát is. Holnap viszem szerelőhöz, hogy cseréljenek tömítést. A dudáról csak annyit, hogy dudálnék a szomszédnak, oszt semmi. Azt is holnap csinálják. Más komolyabb probléma nemvolt vele, csak kicsi, de idegesítő hibák, pl.: ajtózár-kilincsben eltörő rugók, ülés tartóvas eltört, stb. Nagyon megbízható autó és az alkatrészek is olcsók hozzá. Egy ideig nem tervezem az eladását. Akármikor indulok valahova, mindig egy röffenésre indul. Ha valaki olcsó, olcsón fenntartható családi autót keres, annak ajánlom. Megérte az árát!

- -hátsó szélvédőmosó - -kipufogó elrohadt, csere - -tönkrement akksi - -szélvédőmosó-szivattyú - -EGR-szelep,vakítva lett, jobban megy - -szelepfedéltömítés engedte az olajat, csere - -duda meg légzsák elment

Néhány dolgot én házilag, többit szerelővel.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1998
Előző autója? lada 2101 Következő autója? Astra H vagy J
Verdikt (9.1/10)

Opel Astra 1991 (1998 - 2003)