A vörös démon
Viszonylag friss jogsival (3 év után) nem tudtam eldönteni, hogy milyen kocsit kéne venni, ami a szűk anyagi keretembe belefér, olcsón fenntartható, jó állapotú és persze "csajozós" :D A lehetetlen kíséreltem meg! Sok sok keresgetés után megvettem nagyon jó cimborám "F"astráját. Tudtam, hogy nem tökéletes, de legalább nem volt zsákba macska! Ismertem az előéletét, tudtam, hogy mi volt kicserélve,mi baja és mi volt csak úgy "megfoltozgatva". Na meg az előélet ismerete mellett a vételárral karöltve a felszereltség is dominált. GLS felszereltségű volt, ami tartalmazott szinte minden finomságot. Klíma, ABS, szervó, fordulatszámmérős óra, elektromos ablakok, e.fényszóró magasság, vonóhorog, tetőablak, plüss kárpit, metál szín, légzsák, na meg a mindent elnyelő csomagtartó! Mindíg minden elfért benne, volt mikor többen mentünk, több napra sátrazni rengeteg cuccal és mégis elfértünk! :D Első egy évében (mikor nálam volt) diákjárat volt és a mélyláda+szerszámos mellett is elfértek a hatalmas batyuk!Eleinte furáltam a "lépcsős" seggét az opelnek, de megszerettem :)
Motorjáról könyveket lehetne írni. A 8 szelepes 1,6-os motor elpusztíthatatlan. Fiatalként, tele hévvel, igen nehéz volt a lábam (volt mikor hideg is). Előző tulajnál kapott egy gyűrű garnitúrát, így 20 év felett (és több mint 350e km után) teljesítette a gyári értékeket! Csak olaj, és szűrő cserével foglalkoztam. Többször volt a motorháztető mérés/ellenőrzés miatt felnyitva, mint szerelés miatt. A ritka c16se motor egy-két személlyel igen sportosan viselkedett, de 4 személlyel és egy kis csomaggal már érződött a keves nyomaték, no de azért nem kellett így se visszapakolgatni! :P
Futóművét az első héten szétborítottam, kapott új szilenteket (érdemes a minőségit választani) amik annyira jó bírták, hogy 2 fenim ment kukára, de a szilentek/gömbfejek meg se érezték ;)
A gyárilag picit gyenge fékhatást picit feljavítottam, hátra is tárcsa került, meg normális betétek. Így jobban tetszett ;)
A rugókkal/lengéscsillapítókkal sose volt semmi bajom, de mikor elöl megkapta a gyárilag keményebb rugókat, olyan lett mint egy gokart, ami nem akar a kanyarban megmoccani! (igaz ennek az volt a mellékhatása, hogy az apró kavicsot is megéreztem a kerék alatt! )
Szabadidőmben csinosítgattam, próbáltam vele foglalkozni, törődni. Sok dicséretet kapott szeretett vasam, amire mai napig örömmel gondolok vissza. Nem bántam meg, egy percét se! Imádtam vele církálni az éjszakai városban, imádtam vele kirándulni. Fogyasztása szerintem teljesen elfogadható volt. Átlagosan a 6,5-7L volt, de télen evett egyszer 8,5 átlagban és olyan is volt mikor 5l ALATT fogyasztott. Minden a vezetési stíluson múlik.
Kötelező dolgokon kívül nem sok mindent cseréltem rajta. Olcsó volt hozzá minden és a leg apróbb kis pöcköt is be lehet szerezni hozzá 24 óra alatt.
- -Önindító - -Generátor - -Szilentek - -Gömbfejek - -Klímatöltés évente - -Lakatolás - ... és még rengeteg apróság!
Home made (3 szerelő van a családban, nehogy már máshoz vigyem! :D )
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1994 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 302000 |