A sportos, megbízható, strapabíró
Az autó németb?l behozott sokat futott példány, véleményem szerint 300e km körül lehet benne. Ez nem észrevehet? sem a motoron sem a futóm?vén, ami a német utak min?ségének köszönhet?. Ezért sem értem a mai napig miért jobb a magyarországi auto, pesti használattal.. Ez holland gyártmány, talán ezért a kormány nem kopott ki és lett "gumimassza", meg úgy összességében jobban össze van rakva a magyar vagy lengyel szerelteknél. 100%-osan megbizható, ha vmi problemaja volt, akkor is egyszer?en MENT. Rozsda nincs rajta, futóm?ve gyári "sport", ennek köszönhet? hogy er?sebb, és jobban terhelhet? társainál. A gyári 195/55 15-ös gumi helyett a 185/65-ossel kényelmesebb, és a magyar utak miatt jobb is neki. Autópályán 150-es temponál 7 l-t eszik. Utangyartott alkatresz nevetségesen olcson van hozzá, a bontókról nem is beszélve. A váltóval télen hidegben 1 és 2 izombol kapcsolható csak, ha felmelegedett akkor már OK. A moci gyári konstrukciós hibás, emiatt eszi az olajat. Javitani nem érdemes, mert többe kerül mint a havi kb 1-2 deci olaj, és utána nem biztos hogy jobb lesz. Egyebkent kozel olyan nyomatekos mint az Isuzu diesel viszont itt nincs traktor feeling. 3000 felett meg nagyon szépen húz, hasonló korú 1.6-osokat szerintem mindet veri. Még valami, a biztonság. El?z? autóm is Astra volt, melyben túléltünk egy frontális ütközést.
- Toronycsapágy-tartó gumibak - 1000Ft bontóból,
- EGR szelep - egy olasz körút közepén állt be, ett?l függetlenül hazahozott - tisztitás Opel-éknél a legolcsóbb, kb 5000 Ft,
- Középs? és hátsódob,
- generátor fesszabályzo diódahíd kiégett,
- az egyik fékdob elkezdte engedni az olajat, emiatt csere,
- a generátor-szijfeszít?t tartó egyik csavar eltört, a másik pedig eltörte a feszit?t tartó aluöntvényt. Ez is Opel-éknél a legolcsóbb
Csibi, Bonyhád.
Opel Penthe, Pécs. Korrektek. Sok esetben olcsobb a maszekoknál. Amit összeget az elejen mondanak, az annyi is. Máshol vasarolt alkatreszt is betesznek. Es jól dolgoznak.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1995 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 220000 |