A letisztult német egyszerűség temploma
Opel Astra, a letisztult nemet egyszeruseg temploma.
13 evesen vettem, bo 200ezer kilometerrel. Az ivek nem rohadtak, a motor mukodott, minden egybe volt. Mindez kevessel fel millio folott. Ajandek!
Amikor hozzam kerult Pecsen tanultam, hetente mentem haza (200km) es a varosban is sokat hasznaltam. Mivel imadok vezetni, es ez az elso autom, szinte folyamatosan benne ulok. Fel ev alatt megtettunk 50 ezer kilometert. Gond nelkul. Persze azert oda kell figyelni a vezermuszijra, az olajra es a vizre. Nem egy bonyolult szerkezet, szerintem nagyon le kell szarni ahhoz hogy tonkre menjen. De en nem tettem, szoval szaguldunk. Akar 180-190 is. (lejton, hatszellel)
Az en masinam kombi, iszonyatos terhelhetoseggel. Ha az elso ulesig tele volt a rakter, siman huzott 140ig, es a fogyasztasa sem lett jelentos.
3 honapja Hollandiaban elek, mar nehanyszor megjartam az 1400 kilometert vele. Sosem hagy ott sehol. Megy es megy es megy. Tankolni eleg 800-900 kilometerenkent, es szinte barmilyen minosegu gazolajjal repul.
Az ules 300 kilometer utan kenyelmetlen, jobaratom citroenjeben 1000et sem erezni. Ez lehet egyetlen negativuma, de hozza kell tennem kenyelmesebb, mint a H Astra.
Remek kaszni, letisztult nemet dizajn semmi egbekiallto innovacio. Motor, utaster, csomagter. Ennyi. Klima, abs, legzsak az nincs benne, de ha az ember megtanul vele menni, nem olyan veszes hianyuk.
Eletem elso autoja, sosem fogom eladni;) A mostani ara 300-400 korul mozog, ennyibe nem kerul lelkem egy darabja.
Lehet kicsit elfogultam allok a tipushoz,de batran ajanlom barkinek. Legyen barat vagy ellenseg ezzel eleri celjat.
- Egy ilyen idos auto kulonbozo reszei neha megernek a cserere, de mivel az alkatreszek olcsok, es gyorsan beszerezhetok, sosem volt gond a szervizzel. Barhova is vittem, mindig tudtak mi a baja. Habar be kell vallani nem egy bonyolult mechanika. De szerintem ebben rejlik nagyszerusege.
Szigeti autos tanya- Pecs
Ertenek hozza, ugyesek, jo aron dolgoznak. Ajanlom oket.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1994 |
Teljesítmény | (6) | Km vásárláskor | 209000 |