A boxzsák: lassú a mozgása, de kibír mindent
Tulajdonképpen nem az enyém, hanem családi volt az autó, de rengeteget használtam. 4 év alatt 145 ezer km, 95% Budapest. A motor:
1. Nagyon lusta, pörgetni kell, hogy menjen, 9 litereket fogyasztott, néha 10-et is (pont ennyit iszik az utód 2 literes is :P ). Viszont ha nem nyomtam neki, vagy nem volt pénzem, eljártam akár 7-tel.
2. Ugyanakkor kifejezetten strapabíró, kapott tőlem hideget-meleget. Csak egy példa, a sok közül: egyszer kicsit gyorsan mentem át egy kicsit mély vízátfolyáson. Nem indult utána egyből, de kevés idő után sikerült életet lehelni bele, igaz kicsit gargalizáló hangja lett, 3500 alatt leállt, stb, de el tudott indulni, na. Nagy nehezen kijutottom az országútra, ott tudtam pörgetni hosszabb ideig, estére anyám már semmit se vett észre az incidensből, normál alapjárat, visszajött az ereje. Ja, meg egyszer anyám szólt télen, hogy már egy hete nincs fűtés. Megnéztem, csont száraz volt a hűtő tartálya. (Bp, csúcsforgalom, ehh) Rejtély, hogy mitől ürült ki, de tény hogy utána egyszer se csinált ilyet, bő egy évig, amíg túl nem adtunk rajta.
A futómű is igénytelen, de mindent kibír: gyors fekvőrendőrt, ugratást, de még a Thököly utat is. Mindent összevetve egy lassú, de baromi strapabíró, igénytelen autó, nagyon alacsony fentartási költséggel. Ha valami apróságot, karosszéria elemet, vagy kopóalkatrészt cserélni kell bele, nagyon olcsón meg lehet úszni, és rendkívül bőven van ellátva a tipus alkatrészekből.
Viszont újkori ára irreálisan sok volt érte, igaz minden 0 km-es autóról ez a véleményem...
Ha használtan vettük volna, akkor megéri.
- Fél évesen esőben az autópályán 150 felett a menetszél ´kifújta´ az ablaktörlőt az A oszlopon kivülre, elég idegesítő hangja volt. Miután átállítottuk, nagyon vastag sávot hagyott koszosan az A oszlop mellett... Ezenkívül a gyújtáskapcsolót kellett kicserélni rajta, meg egyéb sallangokat, de ez szerintem a lengyel összeszerelő munkások hibája. Idegesítő volt, hogy havonta kiéget valamelyik izzó. Más baja nem volt, csak a kopóalkatrészeket kellett rajta cserélni, illetve koccanások eredményeit. A motorba 10 ezrenként cseréltünk olajat és szűrőt, de máshoz nem kellett nyúlni, soha.
Opel Di-fer az első néhány 15 000-esen. Drága, trehány.
Utána egy Pilisvörösvári mesterhez vittem. Olcsó és gyors, jófej nagyon.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | 11 1.7i 1986-ból | Következő autója? | opel astra 2.0 16v gsi |