1.7 TD Caravan,elnyűhetetlen,lomba,de takarékos autó!!!
Németországból hoztam 2004.októberében 187ekm volt benne.4 évet használtam és 110ekm-t hajtottam bele.Egyszer hagyott cserben Erdélyből hazafelé,már ersztett a turbo mikor haza felé indultunk, de elhozott 400km-t és a cél előtt 180km-rel meghalt, telement mindene motorolajjal, képtelen volt elindulni, az intercoolerben 1 liter olaj halmozódott fel :-), na meg mindenütt olaj.
Igazából elnyűhetetlen autó, nem megy(68LE),nem eszik sokat(max. 6 liter/100km városban).Kényelmes hosszú úton.Francia országban kis lejtő segítségével km óra szerint 190km/h -ig sikerült kigyílkolni szegénykét.Szép a belseje, funkciónális minden eleme, azonos kategóriájában szerintem a legszebb kívül-belül.10ekm-ként cserélgettem benne az olajat, de hihetetlen milyen olcsó( olaj+légszűrő+olajszűrő=3750+1200+800). Mostani 110LE-s Passatomnál (olaj+légszűrő+olajszűrő=8750+1000+1000), ez sem vészes. A Passathoz viszonyítva annyira nem megy az Astra, hogy az már fáj, nyomod a gázt és nem történik semmi, és utána sem...:-).Nem egy kategória. Most adtam el az Astra-t 515eFt-ot kaptam érte.Ha azt nézzük ár/érték arányban nagyon olcsón adtam el.Nagy hiánya a kocsinak, hogy nincs benne klíma, lehetne bele de horror ára van neki.Szó mi szó nagyon szerettem, de már nagyobbak lettek az igényeim a kocsikkal szemben.
- 1 turbó totálisan tönkrement, utána egy használt turbo (30eFt-ért) 5000km után eleresztette az olajt, 3. turbó (még 30eFt)jól termel, nem ereszti az olajat, de vonyít mint egy prérifarkas.Hát többet nem veszek Turbo-t a www.opelbonto.hu -tól.Kilyukadt a hűtő, beragasztottam.Tönkrement az immobiliser,kikötöttem.Öninditó szalajtott, megcsináltattam 14eFt.Amúgy csak üvegeket kellett vegyek bele mert egyszer kamion belement a hátsó üvegbe (8eFt), egyszer meg feltörték (2 üveg szerelve bontóból 15eFt).
Magam csináltam amit tudtam
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Astra 1.6i 8V 75 LE-s | Következő autója? | VW Passat Variant 1.9 TDI 110LE-s |
Verdikt | (7.2/10) |