Gépsas
A biztonságot adó magasabb építés miatt szerettünk volna SUV-ot venni, és az akkor futó akció miatt döntöttünk az Antara mellett. Ár érték arányban messze a legjobb választás.
Előtte egy 1.2 tsi octáviám volt amit nagyon szerettem, de a két autót nem lehet egy lapon említeni, az Antara egy másik kategória.
Óriási vezetési élményt nyújt egy igazi gépsas.
A forduló köre kicsit nagy azt szokni kellett, de a motor csendes a lengés csillapítás pedig tökéletes.
Az octáviámat drágábban szervizelték, mint ezt a mamutot, pedig vagy 2x annyi olaj megy bele.
A fogyasztása nekem átlagban 7,2 körül alakul, de országuton nem nagyon kapcsolok 6-ba, mert olyankor igyekszem kiégetni a részecskeszűrőt, és ahhoz 2000res fordulatot igyekszek tartani. 6. sebességi fokozatban 2000-es fordulatszámhoz 115km/h sebesség kell... Van benne erő rendesen.
Gyári 30000 km-enkénti olajcserét a szervizben sem gondolják komolyan, én még 15000 előtt cseréltettem az olajat.
Szóval csak jókat tudok írni az autóról ami a család kedvence.
A család kedvence továbbra is hűségesen, hiba nélkül szolgál. Csak jókat tudok írni róla, eddig kiváló választásnak bizonyult, és a 2.2 cdti is tökéletesen mozgatja a nagy és erős kasznit.
Szerintem érdemes a prémium gázolajat tankolni bele, állítólag ez kíméli a részecske szűrőt is. Azt vettem észre, hogy két olcsó olajas tankolás után már nem mindig olyan szép a motorhang, mintha evo-t, vagy a Vpovert tankolom bele.
- A rögzítő fék egyik oldalon később húzott be, ezt a normál szervíz átvizsgáláskor műszerrel mutatták ki, nem kem fel sem tűnt. - Szétszedték, megtakarították (a garancia részeként) és tökéletes eredményt mutatott a számítógép. - Egyéb hiba nem volt vele.
Ceglédi Opel Gyulai.Korrekt megbízható csapat és végignézhetem a szervizelést az autó mellett.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2014 |
Előző autója? | octavia | Következő autója? | – |