Autók » Opel » Agila (2000-2007)

Agila 1,2

KisAgila

A kisAgila, barátnőm családjában a legkisebb autó (talán ezért kapta ezt a nevet) amit idővel Ő kaparintott meg, így aztán én is használom.
A Suzukis külső ne tévesszen meg senkit; ha a hátsó lámpákat és a jeleket jobban megnézzük, látható, hogy Opelről van szó. Ez azt is jelenti, hogy 120,000 km után sem zörögnek, nyüszögnek a belső műanyagok.Tudomásom szerint az eddig rendszeres karbantartási munkákon kívül egy nagyobb beruházást igényelt, mikoris a légtömegmérője bolondult meg, és alacsony fordulatról indulva rángatott a motor.Ennek cseréje 60-70ezer forintot vett el családtól (ez mostmár állítólag 45 ezerből megúszható), ezenkívül megbízhatónak mondható.
Kényelmi szempontból kiemelkedő a kormány elhelyezése. Nagyobb kategóriás autókban sem mindig találkoztam ilyen jó ülés-kormány magasság választással. a magam 174 centiméterével rendkívül kényelmesen tudom vezetni ezt az autót.Ez azért is lényeges, mert hosszabb utakon sem fárad el a sofőr keze...
Ja és a lengéscsillapítókat egy Ignis is megirigyelné...pont jól eltalált...finom..nem pattog az úton, kanyarban elegendő a tartása, csak a megfelelő tapadás hiányában válik alulkormányzottá...de melyik hasonló építésű autó nem?
Komfortot fokozhatják még villanyablakai, az elektromos gázpedál és a kormányszervó.

Motorja lehetne harapósabb is; az 1,2-es 75 lovas nem teszi egy gépállattá, de autópályán így is tudjuk vele tartani a 140-es utazósebességet, és amíg Árpa Attiláék nem érik el azt, hogy ne legyen sebbességkorlát a sztrádán addig nem is tuningoljuk :-)
Egyetlen hibájaként a váltóját említeném meg..nem volt jó választás az Opel motorhoz Suzuki váltót beépíteni...elég nehéz lett....kell némi idő míg megszokja az ember...

Barátnőm leginkább városban használja, reggel-este, amikor is gyakran kell dugóban araszolgatni..ez magával vonz egy kis túlfogyasztást is...7,5 l

Helykihasználása jónak mondható, a hátsó üléshelyek kategóriájában átlagosak. Elegendő a fejtér és nyomorogni sem kell, mert ugye hátul két ülőhely lett kialakítva (gyárilag 4 személyes).

A hátsó üléseket előredöntve, a csomagtartó padlólemezével egy szintű sík rakodófelület teremthető, ami költöztetés esetén jó szolgálatot tett.

Normál használat esetében a csomagtartó 2 sporttáskát valamint egy Tesco-s bevásárlás 8-10 neylon szatyrát elnyeli.

Összességében egy kényelmes, barátságos városi autó, melyet megfelelően dekoratívvá tesznek a színre fújt lökhárítók, és a nagy, rendkívül jól használható tükrök.

Gyakran vita tárgyát képezi, hogy ki vezesse.....mert szeretjük a KisAgilát :-)))

- légtömegmérő

Fenntartási költség (6) Évjárat 2001
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.4/10)

Opel Agila 2000 (2004 - 2007)