Agila, a motorhibás doboz
Kényelmes, magas.
Nehéz ebben a "van autó, nincs autó" állapotba jót írni...Alapvetően szeretjük az autót, de az alább részletezett ügyek miatt jelenleg csak a céltalan és értelmetlen pénznyelő funkciót látjuk benne. Ebben sajnos benne van a szervíz keze is.
- Motorhiba kijelzése miatt szervízben már kétszer volt, először 2 évesen (50 ezer forint), illetve most (116 ezer forint, ebben benne van egy hengerfej felujítás is).
- 3 éves autóhoz méltatlan, hogy ennyi probléma van vele.
- (Talán a motor szériahibás?)
Gyöngy Autóház Kft. Gyöngyös, Pesti út 93.
Egyszer volt dolgunk a szervízzel, ennyi elég is volt belőlük.
2007. október 16-án Hatvan közelében motorhibát jelzett az autó, majd leállt. Így került az autó a Gyöngy Autóház Kft. karmai közé, ahol 2007. október 20-án vehettük át. A javítás költsége 116 452 Ft volt, amely tartalmazta a hengerfej felújítását. A javítás után az autó motorolaj fogyasztása drasztikusan megnőtt, majd 2000 km után ismét motorhibát jelzett...ekkor már a sárospataki Opel Bodrog szervízébe került, ahol a motor hengerfej megbontását követően el nem végzett, azonban kiszámlázott munkát állapítottak meg. Természetesen gyöngyék csak akkor hajlandóak foglalkozni az üggyel, ha a jelenleg motorjában ízekre szedett autót oda szállítjuk (amely nem kevés további költséget jelent, ugyanis az autó közlekedésképtelen).
Két (eléggé impotens és számomra költséges)alternatívát villantottak fel az Opel ügyfélszolgálaton, mely szerint:
1. Kérjünk fel egy szakértőt, aki potom 50 ezerért megmondja, hogy valóban történt-e mulasztás, avagy nem.
2. Javíttassuk meg a motor további részét a hengerfej változatlanul hagyása mellett - nem vagyok benne biztos, hogy lehet ilyet- (kb. 150 ezer), majd vigyük vissza Gyöngyösre, ahol újra megnézik a hengerfejet. (és vélhetően megállapítják, hogy semmilyen mulasztásuk nincs...) Tehetetlen vagyok az ügyben, bármelyik alternatívát is választom, csak a pénzem megy vele. (értelmetlenül)
Jelen helyzetben talán az lenne a megoldás, ha az autót a tulajdon két kezemmel kitolnám a műhelyből, és soha többé be nem tenném a lábam az opel autószervízekbe.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Samara | Következő autója? | Előbb ennek a költségeit éljem túl! |
Verdikt | (4.4/10) |