Autók » Nissan » X-Trail (2007-2014)

X-Trail 2.0 LE

Fekete tank.

Előtte Passat kombim volt, Amíg bele nem ültem azt hittem, az a legkényelmesebb kocsim, ma már erre mondom. Elöl fotelek fogadnak, jó oldaltartással. A magas építésnek köszönhetően jól átlátható az út és a forgalom. 9 féle céges autót vezetek ezen kívül, szabályosan rosszul esik az Xtrail után átülni.
A 150 LE motor jól gyorsul, A 6-os kéziváltóval takarékosabb, mint a korábban automata VW-m. Minden kézre esik benne, Ott van, ahol lennie kell.

A hifi hangja nagyon szép, marad is benne a gyári hangfalszett.

Megjártam vele Erdélyt négy személlyel. A fogyasztás 110 körüli átlaggal 7,2-6,5.....no comment:)))

A padkákat meg sem érzi, a könnyű terepen jól boldogul. A nehezebb talajon a gumi szab határt a haladásnak, de hát az ember nem tesz ilyen autóra bütykös gumit:)))

Az olajcsere után a motor csendesebb lett, a fogyasztás pedig csökkent, amit az ELF olajnak köszönhetek. Hát, nincs mit tenni, Renault motor.
Szlovákiai síeléskor a négykerék nagyon hasznos volt, jégbordás kavicsos utakon gond nélkül mentem, meg sem csúszott, a személygépkocsikkal meg gyök kettővel araszolgattak......és hegynek völgynek vacak utakon 8 literes átlagfogyasztás.....

Két felnőtt bicikli és három napi csomag elfér benne úgy, hogy nem kell a kerekeket kivenni a bicajból.

A pályás fogyasztása téli gumikkal 9,5 liter, a városi 10. Ez nyáron városban 9-10 pályán 8,6.

A kocsi céges lett, havi 3000 km körül megy, nem hagy ott sehol. A fenntartási költségét kicsit sokallom.

- 36.000 km egy ESP vezérlő kapcsoló csere garanciában, bal kerékjárat patentek elmentek világgá, a kerék bedarálta a doblemezt, gariban csere mindkettő. A patentek azóta is el-eltűnnek, hülye konstrukció, egy gyorskötöző megelőzi a hibát. - Újabb patent-mizéria: a motorvédő lemez tartócsavarjai terepen szakadtak el, szerencsére időben észrevettem, megúsztam patentcserével. - - Bosszantó, de minden 40.000-nél betétcsere az összes féknél, 80.000-nél összes tárcsa felszabályozás/csere. A gyári tárcsa nem szabályozható. 122-nél ismét ez a művelet. - - 53.000 km-nél gumicsere, nyári gumi ment fel, mivel van téli garnitúrám külön. Az autó futóművét mintha kicserélték volna, az eddig is stabil hajtás olyan lett országúton kanyarban, mintha sínen húznák. - 75000 km nyomástartó szelep csere, a szerelők szerint az üzemanyagnak köszönhető, jellemző hiba minden nagynyomású dízelnél. - Azóta újabb hiba, a motor rendszeresen lement szervíz üzemmódba, nem húzott, padlózva a max sebesség 120 volt. Mint kiderült a turbó egyik szenzora azt jelezte, hogy túlhevül a motor. Bosszantó hiba, ugyanis 4 db. érzékelője van, nehezen diagnosztizálható, melyikről van szó. Egy hétig volt a szervízben. - A másik iszonyatosan idegesítő dolog, hogy a kuplungom 78.000-nél egy váltásnál terepen szétesett. Talán anyaghibás volt a tárcsa, porlott a kezem alatt amit kivettek. Azért egy terepre is használt autónál elvártam volna minimum 150-es futást. - 122.000-nél gömbcsuklók és szilentek lettek cserélve. - 131.000-nél kattanás, az önindító nem teker, felújítva lett, a gyári 100 körül van, utángyártott nincs. Azóta ok. - A kopó alkatrészek nincsenek rossz árban, de a karosszéria elemek cseréjétől védjenek az Istenek, anyagi csőd lenne. Doblemez 15-től, motorvédő 100e! díszrács 60.000.......

Nissan Császár, Veszprém 10-es. Dunaautó Pest 1-es. A 36.000 szervízem egy nagy lenyúlás lett, befejeztem, nem viszem többet gyári szervízbe. Az olaj 20% engedménnyel (Shell) 43.000. A légszűrő 10.817 miközben egy 2100Ft-os MAN szűrőt tettek be. Pollenszűrő 15.000, miközben a nissanpartson 8000. Munkadíj 36.000 egy olajcserére??????? Fékbetét árajánlat: 35.000 alkatrészre, miközben a gyári 21.000 a nissanparts.hu-n........ennyit a Dunaautóról, soha többet. Kiderült, hogy az üzemanyagszűrőt nem cserélték, pedig kellett volna, be is fagyott persze a víz bele -20 fokban........

B and B autószervíz Galgahévíz. Gyorsak, korrektek, laptoptól kezdve minden kütyüvel felszerelve.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Passat 2003 Következő autója? BMW X5
Verdikt (7.4/10)

Nissan X-Trail 2007 (2007 - 2012)