Szeretetre méltó lomhaság
Ami számomra teljesen pozitív, hogy a vásárláskori ajtózár problémát és a szilenteket a keresked? (Renault Tamás Vác) megcsinálta vásárlás után, mivel "rejtett hibaként" kezelték, egyetlen plusz fillérembe sem került, azóta nem volt gond ezekkel.
Haszongépek közül kiemelked?en személyautós jelleg? az els? ülés, kezel? szervek könnyen elérhet?ek, ellenben a hátsó üléssor nem kimondottan kényelmes. A középmotornak köszönhet?en a kocsi úttartása felülmúlhatatlanul jó, kanyarban személyautókat bármikor le lehet túrni az útról anélkül, hogy a kocsi megcsúszna, vagy megnyikkannának a gumik, de ugyanezen középmotor miatt válik lehetetlenné 90-es tempó körül vagy fölötte a beszélgetés, az ember a saját gondolatait sem hallja.
Ez a sárkány nem rakéta, 75 pacijával viszont meglep?en könnyedén mozog az 1,4t önsúllyal, de teljesen tele sem kell másképp autókázni, simán elbírja a kasznit. Gyorsulni nem tud, inkább csak 60-ig megy jól, utána versenyképtelen végsebességre 150 fölé sikerült vinni a mutatót, de inkább 120-130-al szeret suhanni.
A legviccesebb a fogyasztása: télen és nyáron, klímával, vagy a nélkül, óvatosan, avagy a szemét kitaposva is nem egészen 10 litert eszik, nem lehet változtatni rajta.
Negatívumként a speer diffi ártalmatlan, de idegesít? recsegését tudom felhozni, ami állítólag típushibája a gépnek. Javítani nem tudják, csak cserélni, azt viszont 675000.- Ft-ért határozottan sokallottam, így marad a recsegés.
Épp most vizsgázott hóban a kocsi, sehol nem akadtam el vele, nem csúszik meg menet közben, csupán elinduláskor hajlamos oldalirányba tenni a fenekét, parkoláskor jobban kell figyelni erre.
- Szilentek, központi zár nem zárta a tolóajtókat, jobb els? ajtó nehezen záródott.
Kerültem a márkaszervizt, mivel 2 próbálkozásból 2x akartak lehúzni nagyon csúnyán, az egyik a Bp. Lágymányosi híd lábánál lev? Summit, a másik pedig a Bp. Váci úton volt, szerelésig (olajcsere, egyebek) nem jutottunk el.
Van egy aranykez? szerel?m, csak ? nyúlhat a sárkányhoz, de nincs sok dolga vele.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 22000 |