Autók » Nissan » Vanette Cargo (1995)

Vanette Cargo 2.3D

Norbi a Holdon

Az autó neve Norbert, ami a süket eladó, egy náthás barátom és egy magyar rapper polgári nevéből adódott.
Kéményseprőké volt a kocsi, mit később ezek vezetősége átalakított 8 személyes szgk.-vá azzal a céllal, hogy majd Ők bulimobilnak használják, de aztán eladták nekem és Én lettem a legboldogabb, ugyanis ez az autó minden, minden hova elvitt. Soha nem állt meg, nem hagyott cserben, és ha éppen valami baja volt akkor is addig ment, míg oda nem értünk.
Elvisz/felvisz a hegyre/ egy raklap kisméretű téglát és kiviszi a Tescóba anyámat és 4 barátnőjét (ezek súlya nagyából megegyezik). Felépítettem vele a házam alsó szintjét (sok cementeszsák) és voltam vele Horvátországban, Németországban, Hollandiában, Ausztriában... Belefér a horgászágyam, belefér a motorom belefér minden, mivel az üléseket kiszerelni kb. 1,5 perc/sor. A km állás szerint elment a holdra, végigment az egyenlítőjén és most jön vissza. Nyugat Európában unicumnak számít, szó szerint megfordulnak utánna az utcán.

Viccet félre téve, hiába kisbusz akkor is egy teherautó, tehát olyas valaki vegyen ílyet aki nem kapkodik és nem siet, de biztosra akar menni. Rengeteget megyek vele, így a vételárát boztos ráköltöttem már, de ez inkább a gyári arany-alkatrész-árak és a sz@r magyar utak miatt van. Mindenből a legjobbat kapta és egy hengerfej csere után a fogyasztás is efogadható lett. Nincs benne digitklíma de kényelmes, a műszerfal kialakítása inkább személyautós. Magas építése miatt jól átlátni a forgalmat, ami városban nagy előny. A klasszikus 90-100al lemegy a térképről. Hátsó kerekes, de ez csak annak probléma aki spóról a jó téli gumin, vagy nem tud vezetni. Hogy kíméljem vettem mellé egy sport-sedant, mert hogy soha nem válnék meg tőle, az biztos.

- Soha semmi, csak az elkopó dolgok, bár ennyi kilóméternél ezekből sok van. Mindíg időbe vittem szervízbe azzal a mondattal: "Mindent cseréljetek ki rajta ami elkopott." (Persze ehez korrekt szerelő kell.)
- Mióta Németországban és Ausztriában használom a futómüvet se kell havonta javítani.

Krischi Doktor, Esztergom. Precíz és jó anyagokat használ, újjá varázsolta Norbertet. Egy japán autó alkatrészáraihoz képest ingyen dolgozik. Nagyon sok munkája van ami jó jel, csak időben cici néha, de ráérünk.

Egy alakalom Gelsenkirchen - Németország, kicsi vietnámi manus, Hai mester. Német árakon dolgozik de nagyon gyors.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1996
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 272000
Előző autója? T4 2.0. Benzin Következő autója? Kapott egy svéd kistestvért - Saab 9.3 Vektor
Verdikt (8.1/10)

Nissan Vanette Cargo 1995