Kis történet
Hát igen!
Frissen alakult vállakozásomhoz keresgéltem valamiféle dobozos járművet! Egy nap hazafelé egy kereskedésben megpillantottam Nissan Vanette Cargo 2,3d. Külsőre színpatikusnak tűnt, 5 személyes, klíma, elektro ablak, kulcsba épített központi zár vezérlő, szépen egybevolt. Hát megvettük!(most már tudom hogy isten nem létezik, biztos lesújtott volna egy villámmal ha egy kicsit is szeret). A hazaúton már körvonalazodott hogy nem egy verseny autó, de még lustának se nevezhető, ez még annál is gázabb!
Másnap jobb elektro ablak kipurcant, két hét múlva klíma ódvart büdös lett, a hástsó ajtók zörgése elnyomna egy hangnyomásversenyre felkészített autót is! Aztán jött a hihetetlen, a szelepfedélen valami 3. tipusú okból eltört egy csavar és kinyomta az olajat, csak reggel vettem észre, fél méteres olajtócsa alatta. A nissan kereskedés raktározási okok miatt nem tudott csavart adni! Következő kis baki, az önindítoról leszakadt egy vezeték és nem indult csak kattogott, még jó hogy 120 km-re voltam othonról. De ezzel még mindig nincs vége, megadta magát a motorhűtés, természetesen fél m3 faanyaggal a tetején egy dobon felfelé.
Ja és ezek között kirohadt alóla a kipufogó rendszer. Utolsó kis szívmelengető eset 100km/h-nál esett meg, szészakadt a teljes vezérlés! Rendszeresen cserélem az olajat, szűrőket! Garázsban tartom, ennek ellenére az idelyi tél komoly nyomokat hagyott rajta itt ott kicsi rozsda! Szerintem ez a jármű a kisárúszállítok egy szégyene, egy rakat SZ-R!
- Teljes vezérmű, szétszakadt,
- Hátsó ajtók, kipufogó,
- Elektromos ablakok, teljes kontroll lámpa rendszer,
- Felszakadt szelepfedél
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2002 |