Igazi japán csoda: a kitartás
Az els? autóm volt 1994-1998-ig.
Bár ebben az autóban még semmi elektronikus kütyü nem
volt, mégis ez a Japán csoda. Az autó 0 km-es korától a családban volt úgyhogy pontosan tudom 8 éves koráig a történetét.
Ami nem tetszett:
- A felszereltség. SLX létére semmi érdemleges extra nem volt benne. Az LX-hez képest a különbség a fényezett lökhárítóban, a fordulatszámmér?ben és a színes (kék) bels? térben merült ki.
- A küls?. Hát az igazi jellegtelen kocka.
Ami tetszett:
- Váltó. Nagyon sok autóval jártam de semelyik nem ért a közelébe. Még a többi Japán sem. A többieket (Opel, VW, Fiat, Peugeot) meg hagyjuk... A BMW váltója is nagyon jó volt de másképpen.
- A motor. (1.4 12v karburátoros, katalizátor nélküli)
Papíron 75 Le volt. A valóságban agyonvágta az 1.6 16v-s Astrákat. Nem nagyon értettem, úgyhogy egy cimborám intézett egy teljesitmény mérést a munkahelyén(1997-ben). Az eredmény 88 Le! 135.000 km-nél. Egy kicsit alulírták a
Japánok.
- Megbízhatóság. 205.000 Km-el adtam el 1998-ban. Gyári kuplungal, féktárcsákkal stb. Elképeszt? módon maradt egyben benne minden. Alfa 33, Golf Gti, Audi 100 tulajdonos barátaim akik eleinte szóvá tették, hogy mikor veszek valami szebb autót, lassan elcsendesedtek. És ki hamarabb, ki kés?bb, mind átültek Japán autóba.
-Nem lopták! Ebben az országban igen fontos kritérium!
Az ?t követ? 525-ös bömöst viszont szépen elvitték, miután 2x kellett hazahúzni két hónap alatt.
A bömös után a saját autóim mind Japánok voltak, csak azok már Hondák. Azok már szépek is...
- Kipufogó szétrohadt, féltengely gumiharang. Ezen kívül csak ken?anyag, kopó alkatrész fogyott.
Ismer?s japánautó guru.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1990 |
Előző autója? | – | Következő autója? | BMW 525i; Honda Accord 2.0ex; Honda Accord 2.0i Coupe |
Verdikt | (7.3/10) |