Csúnya, de kedves :)
2000-ben vettem meg, akkor 10 évesen és az óra szerint 95.000 km-rel. Elvittem a szerelőmhöz megnézni, azt mondta, ebben nem 95.000 van, ki tudja mennyi, de jó állapotban van, érdemes megvenni.
Megvettem, előtte csak Wartburgjaim voltak. Azonnal lecseréltem az olajat, olajszűrőt, gyertyákat, és máris kiderült, hogy vezérműláncos, tehát ezzel vége is volt. Onnantól csak olajat, olajszűrőt cserélgettem 15.000 km-enként.
Kopó alkatrészeket persze cserélni kellett: gumikat vettem rá, és mivel sokat mentem Budapesten, egyszer egy pár lengéscsillapítót is cserélnem kellett. De ez is 50.000 alatt volt.
A motorja valóban nyomatékos már alacsony fordulatszámon. Kényelmesen 140-160-nel lehet vele autózni, de óra szerint 200-ig elpörög, és tartósan utazni is lehet vele úgy.
A belseje nagyon nem fogott meg, az ülése szerintem nem volt túl kényelmes. Mindezek ellenére imádtam, és hittem benne. 1 jó évig használtam én, majd új autóm lett, édesanyám használta tovább egészen tavaly őszig. Én 50.000 km-t mentem vele, ő is kb. annyit. Gyakorlatilag semmi nem ment tönkre rajta, mindig pöccre indult télen-nyáron. Korához képest jól felszerelt volt.
A motorról azt mondták elnyűhetetlen, a kaszni elrohad. Nálunk nem így lett. Egyszer hátulról nekikoccantak, akkor el kellett vinnem kasznishoz. Az mutatta nekem, hogy ez az autó már egyszer rendesen meg volt törve. Addig észre sem vettem, de a kaszni egy-két ponton erősen rohadt volt. Azt vártuk, hogy még 2 évig megy, és lerohad róla a kaszni. Aztán egy (nem) szép napon a vezérléssel lett valami, és a vezérműlánc ugyan nem szakadt el, de megugrott. Így lett vége 15 évesen, óra szerint 200.000 km-rel, de valószínű, hogy volt az 300.000 is.
Szerintem nagyon megbízható, olcsó autó volt.
Aki olcsón akar autózni, annak csak ajánlani tudom.
- Motor - így lett vége...
Garázs-tuning.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1990 |