Ha kell, kitűnik a nyájból
Egy ´96-os évjáratú, hasonló autóval ismertem meg ezt a típust, ami egyik barátomé volt. Akkor kedveltem meg. Viszonylag nagy méretű, a kategoriájában szerintem az egyik legkényelmesebb, legtágasabb autó, nem beszélve a hatalmas csomagtartóról, aminek azért van egy hibája, kicsi a rakodó nyílás, de nekem az 5 ajtós kivitel nem tetszik.
A fogyasztása nagyon kedvező: a nyári 5,5 litertől a téli 7 literig, 160 fölött sem eszik többet 9 liternél. A szervízköltsége szerintem kedvező, a hagyományos cserés (fék, szűrők, olaj) alkatrészeken kívül, most az ősszel kellett kuplungot csrélnem, de ez egy 13 éves, 200ezren felüli autónál szerintem nem rossz. Két éve kapott egy szolíd sportdobot, szépen morog vele. A visszatérő cserealkatrész nálam a hátsó lengőkar stabilizátora, a kutyacsont. Ez sajnos a hazai úthálózat következménye.
Egy alkalommal állt meg alattam az autó, amikor is a biztosítékok átnézése után ismét elindult és hazajöttem vele.(azóta sem jelentkezett ez a hiba)
A vezthetőség és biztonság szempontjából nagyon jónak tartom a típust. Az úttartása rendkívül jó, nehezen hozható ki béketűrésből. Az 1.6-os motor a maga 102 lóerejével szerintem egy családi autónak bőven elég. (A feleségem is nagyon szereti vezetni.) Amire érdemes vigyázni, az a töréskár, nem olcsó a javítása, de hát manapság mi olcsó. Sikerült egy vaddisznót frontálisan elütni, szépen legyalázta az elejét, illetve a tat-ot egy részeg "varnyús" tolta beljebb 20 centivel. Öszzeségében nem bántam meg a választást.
- hátsó lengőkarok-kutyacsontok, kuplung, generátor
Egy kis csládi szervíz.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | Escort | Következő autója? | A család és kutyák miatt egy kombi! |
Verdikt | (6.8/10) |