Parádés autó
Parádés autó. Az autó megvétele előtt több motorral kipróbáltam, az 1,2 dig-t jó de nem ehhez az nagyobb tömegű autóhoz való kissé lomha volt vele. Az 1,5 dci sem az igazi. Viszont az 1,6 dci, illetve az 1,6 dig-t motorral ez az autó parádés. Az 1,6 dig-t különösen robbanékony, ugyanakkor meglepően takarékos fogyasztású. Tempomattal 90-100km utazó sebesség mellett viszonylag egyenletes tempóval a városon kívüli fogyasztás 4,9-5,3 l/100km, nagyon meglepett hogy mit tud az autó konszolidált vezetés mellett. Autópályán 130 km utazó sebesség mellett 6,4-6,7 fogyaszt. Városon belül meleg motorral 7-8 literrel el lehet autózni. Nagyon csendes, belül tágas, hátul is nagy hely van,nagyon kényelmes az utazás vele. A műszerfal nekem egy kissé a sok
fekete szín miatt komor, és nem lehet a műszerfalnál bézs, vagy ezüst színt választani, ez negatív mert a színdinamikának fontos szerepe van az ember hangulatára. Hideg időben, amíg nem melegszik fel az utastér, makadám úton bizony a középkonzoltól ( váltó környéke) néha hallható zizzenő hang.
A családtagok megjegyezték, számon tartják a fóbiáimat.A kemény műanyagok zörgését nehezen viselem az autókban. Tesztelt autók között remek autó volt a Suzuki Vitara, de a zörgő műanyagok, és a billegő kaszni nem volt elfogadható, a Toyota Auris hasonló felszereltségben 10-15%-al túlárazott,
a Honda Hrv összességében csalódás volt,a Mazda CX3 nagyszerű de kicsi, és drága, a Ford Kuga benzines lényegesen többet fogyaszt. A Nissan autóknál
23 év alatt megszerzett tapasztalataim, és tesztek alapján a legjobb autónak a Qashqait találtam. Őszintén megmondom már nagyon szerettem volna
más márkára váltani, de ebben az árkategóriában, és minőségben nem találtam
jobbat. Meggyőződésem hogy ez egy nagyon jó választás volt.
- A Nissan autókra jellemző a nagyfokú megbízhatóság, stabil elektronika, jó
- mechanika, általában jó, strapabíró autók. A motor olajfogyasztása szinte
- ismeretlen. Több Nissan márkával( Almera, Priméra, X-trail) több mint 1,2 millió kilométert autóztam.
Nissan Hovány Kft. Szolnok
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2015 |