Mackós
Annak ellenére hogy leírtam mi romlott el, eddig mindent garanciával oldottam meg szerencsére. Az autó 1600 kg, ennek ellenére ha ügyesen vezettem a fogyasztást már sikerült levinnem 5.3 l-re autópályán (1.5-ös diesel), ami azért nem is olyan rossz egy crossovertől. Autópályán 180-nál is max. 6.6-ot evett, az első ülések kényelmesek, körül ölelnek, kanyarba megtartják a testem. Bár 2.0-s dízellel jobban húzna, az 1.5-ös is megteszi (ne felejtsük el a luxusadót 2.0-s motornál!). Autópályán 130 - 6os fokozatban 2800as fordulattal repít, egy picit hangos, de én pont olyan vagyok hogy szeretem hallani hogy dolgozik előttem a kicsike. Fogyasztása roppant költséghatékony, az előző Renault Scenic-kel 700 km-t tudtam megtenni max. 1 tank benzinnel, úgy hogy odafigyeltem hogy váltok, ezzel a diesellel 1200-1300 km-t is tudok vele menni simán, ám városban ha nem figyelek oda könnyen felmegy akár 7 literre is a fogyasztás.Krakkóba kimentem úgy hogy 1x tankoltam Miskolcon, meg visszafele megint Miskolcon.
Az elejét teljesen belátom, parkolásnál a kezdőknek ez biztos nagy segítség. Kormányt tekerni nagyon könnyű, elsőre a gombokat nehéz átlátni, de aki már vezetett más kocsit is annak könnyű hozzászokni. Néha rövid sokszor kanyargós szakaszokon viszont beleakadtam a jobboldali bajuszkapcsolóba:S. Sebességváltó tökéletes, röviden vált, könnyen be lehet rakni bármilyen fokozatba.
- A toronycsapágyat újra kellett kenni, az első ajtók kilincsei mögött található bowdent már 3x elszakítottam, állítólag nem tudok kocsiajtót nyitni:) (egyébként vigyázni kell vele, mert már többször megvágta az ujjam a tövénél), kezdetben a sebességváltóról kopott a festék de azt is garanciába kicserélték. A hátsó futómű egy picit gyenge hozzá, vmint a hátsó ajtó illesztésénél a csavarok egyszer meglazultak. Hozzá kell tenni, hogy ez az autó az első Qashqai-ok egyike volt Magyarországon, lehetett érezni hogy első darabok közül kaptam ki egyet a gyártósorról.
Nissan Balogh - Miskolc
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |