Gyönyörű csalódás
Nos. Nem vagyok egy nagy cikkíró, de a sok, nyilvánvalóan túlzó eddigi értékelések olvasása során arra az elhatározásra jutottam, hogy nekem is le kell írnom a véleményemet. Tehát:
Motor:
Kezdem azzal, amivel egyetértek: az 1.6-os motor tényleg jól megy(7000-ig pörgethető :) ). Viszont semmivel sem megy jobban, mint az eddigi 1.6-os autóim (Megane II, Audi A3). Ami a lényeg, hogy jól autózható, és bőven elég a "nagy" kasznihoz. Egyetlen gondom a motorral, hogy 150 felett már igencsak visít, ami zavaró. Simán elférne benne egy 6-ik fokozat. (A feleségem 1.6-os Scenicjében 6 sebes váltó van, nem értem a Nissan miért nem adja ezzel a motorral) A váltója jó, de korántsem tökéletes.
Futómű:
A futóműve jó, de zajos. Nem értem, hogy mondhatja bárki az értékelésében, hogy csendes. Valószínűleg Trabantból ült át a QQ-ba :) - vagy nem 17-es kerekei vannak, mint nekem.
Belső tér:
Az elején azért tettem idézőjelbe a nagy szót, mert a kocsi inkább magas, mint nagy. Akkora mint egy Golf. Nem nagyobb semmivel. A kényelme tökéletes lenne, ha nem lenne zajos (ezért adtam csak 4-est a kényelemre). A könyöklő sincs a legjobb helyen. Kevés benne a rakodóhely ami a vezetőülésből elérhető.
Az üléshuzat gagyi kinézetű, de használva semmi ok a panaszra. A 6CD-s BT kihangosítós rádió szuper, az az egy baja, hogy nem lehet hozzá külső lejátszót csatlakoztatni normális módon. A simához lehet... A kihangosító szuper! Ez az egyik legjobb dolog az autóban. Eddig minden teszelt telefonnal tökéletesen együttdolgozott: SE P1i, Nok6230i, NokN958Gb, Samsung i600, NeonodeN2...
Rendkívül gagyi megoldás, hogy csak a jobb első ablak automata egy 5,3 millás autón... Inkább fizetnék azért, hogy mind automata legyen, mint az elektromosan behajtható tükrökért...
A klíma az horror. Az eddigi autóimban észre sem vettem, hogy van klíma, mert beállítottam 22-25 fokra, és tették a dolgukat gond nélkül. Nem úgy a QQ. Itt állandóan tekergetem a befújókat, hogy ne süljek meg a tűző naptól, és lehetőleg ne fagyjon le a kezem vagy a lábam se. Nagyon hideg levegőt fúj be, amit ráadásul rosszul is irányít az automatikája. Egyszóval szar.
A visszapillantók nagyon jók, mert hatalmasak, de ennek az az ára, hogy 100 fölött már jön a szélzaj felőlük.
Külső:
És végül ami nagyon tetszik az a külseje. Még mindig gyönyörűnek találom. Ebben nem csalódtam. Lásd a képeket.
Talán azért csalódtam benne, mert ez az első japán autóm, és azt hittem olyan lesz, mint egy Toyota. De a QQ inkább Renault, mint Toyota. Ez nem lenne gond, mert szeretem a Renault-kat, de pont az hiányzik belőle, amitől jó a Renault: az okos, praktikus extrák.
Továbbá lehet, hogy az a gond, hogy Audiból ültem át, ami minőségben és zajkomfortban sokkal jobb.
Összességében szeretem a gépet, de csalódtam benne.
- Inkább zavaró, mint funkció hibák: jobb első ajtó gumi tömítése, jobb első ülés rögzítés. És szinte minden zörög rajta. Emiatt csak 3-as a megbízhatóság... Update: zörgő könyöklő, lengőkar csere (egy szilent miatt...)
Renault/Nissan Császár - Veszprém - Nehezen találták meg a hibát, de utána jól megcsinálták. Update: nem tudnak mit kezdeni a nyikorgásokkal, és megmagyarázzák, hogy az így jó. Szánalmasak.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | A3 Sportback 1.6 | Következő autója? | Az biztos, hogy nem nissan |
Verdikt | (3.8/10) |