Éj Lila funkcionalitás - Qashqai+2 1.6 Acenta
2010 márciusában azért mentünk csak be a székesfehérvári Nissan szalonba, hogy a döntés előtt tényleg ne hagyjunk ki egy márkát sem a kínálatból. Új családi autót kerestünk, ahová befér a babakocsi, mellé a csomagjaink nyaraláskor stb. A szalonban nagyon készségesek voltak, a raktáron volt is nekik egy 0 km-es qashqai+2 acenta felszereltséggel, amire olyan kedvezményt kaptunk, hogy másnap meg is kötöttük a szerződést. Az autó éj lila színű, ami kimondottan különleges és elegáns szín. Az összeszerelési minőség kiváló, nálam egyelőre nem csörög, zörög semmi. A felszereltség bőséges, a beépített bluetooth kihangosítót egy perc alatt rá lehet hangolni a család nokia telefonjaira, amiket egyenként tárol is a rendszer. Az utazási komfort kiváló, az ülések hosszútávon kényelmesek, a nyári melegben viszont nagyon könnyen beleizzad az ember annak ellenére, hogy a klíma kifogástalanul és gyorsan teszi a dolgát. A beépített gyári cd átlagosan szól. Az üvegtető a gyerekek kedvence, nagyon hangulatos, szükség esetén gyorsan behúzható az árnyékolója. A kocsi futóműve, köszönhetően a ballonos gumiknak, szinte minden úthibát elnyel, viszonylag lágy, a sportos vezetést nem támogatja. A motorja számunkra kompromisszum volt. Az autó funkcionalitása, felszereltsége, szépsége és főleg az ára felülírta az eredeti elvárásaimat. Mivel az esetek 90%-ában városban használjuk, két kis gyerekkel a hátsó üléseken, így nekünk tökéletesen megfelel. Gyakran váltogatva dinamikussá tehető a kis 1.6-os, autópályán a 140-150-es utazó sebesség könnyedén tartható, amit igazán kényelmessé tesz az egyszerűen kezelhető tempomat.
Összességében azt kaptam, amit vártam. Egy nagy és jól felszerelt, biztonságos családi autót, amit olcsó fenntartani. A fogyasztás 9-9,5 körül alakul városban, rövid távokon, ami reményeim szerint csökkenni fog, amikor jobban bejáratódik az autó. 100 km/h-s tempomatos országúti sebességnél mértem már 5.8-at is, ami azért jelentősen árnyalja a helyzetet. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
- a hátsó lökhárítóba épített fényvisszaverő gyárilag lötyög.
Duna Autó Székesfehérvár
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2010 |