A legenda
Rögtön megtetszett a kocsi, amikor piacra került. Ignisem volt, de már nem akartam olyan kis autót. Tágas gép, kényelmes ülésekkel. Ha szemből nézem, egy támadó macska jut róla eszembe:). Nagyon szép, jó a felszereltsége is. A fogyasztása 6,5 liter körül alakul, jobban terhelve (4 személy + dugig csomagokkal, autópályán 140, végig klímával) is megfogja 7,2 liter. Hogy nem szól jól a rádiója? Hova kell ennél jobb? Érzékeny is, a salgótarjáni rádiót még Putnok után is fogta, Aggtelek felé. Viszont nem bánnám ha lejátszaná az MP3-as zenéket is, ez szerintem nem lett volna túl nagy plusz feladat.
Itt elmondanám, hogy valaki azt írta egy cikkben az 1.6 modellre, hogy autópályára alkalmatlan. Kb annyira mint egy crossmotor terepre :D:D. 140-nél úgy tűnik mintha mennyék vagy 80-at. Kell ennél több? Akinek igen, vegyen háromszor ilyen erős kocsit, fizesse a teljesítményadót, szorgalmasan lökje bele a hihetetlen árú üzemanyagot, városban gyorsítson nagyokat, még nagyobbakat fékezzen, és a Qashqai-t ne hasonlítsa olajfaló F-Astrákhoz! Ez a Ferrari és a bicikli esete! :):)
Az újabb kinézetű Qashqai is szép lett, de azért azon elgondolkodhatnának a tervezők, hogy nem nyílik elég magasra a csomagtérajtó, egy 180cm-es ember már nem fér el alatta. Erre oda kellett volna figyelni!! Ehelyett az alapból kivették a hűthető kesztyűtartót és az első ködlámpákat. Hjjj....
Az ESP nagyon hasznos benne, szerencsére ebben már az alapfelszereltséghez tartozott. Bár az enyémben nincs xenon lámpa, valahogy nem is hiányzik.
Ha most vennék új autót, tutira ugyanilyet vennék.
- Semmi
Nissan Balogh - Miskolc