Nehézbombázó
Szerintem egy szeretnivaló, élhet? autó.
Nekem már a módosított dízel van. Ez 138 pacit és 314 NM-es nyomatékot jelent.
Az el?nye, hogy céljának tökéletesen megfelel: kényelmesen, biztonságosan olcsón elvisz a világ végére is.
Dinamikus formája 2 év után is tetszik, és nem t?nik batárnak, pedig nem kicsi. Szerintem ez lehetett a tervez?k célja. Nagy autós érzés, luxus és er?.
Lágyan megy, mint egy hajó, és ha kell, megy- akár 200 km/h-val is emberes emelked?n.A városból kiérve 80-nál be lehet tenni hatodikba és -normál el?zésnél nem kell visszakapcsolni- ezzel el is lehet menni uticélunkhoz. És eközben nevetségesen keveset eszik. Hajtva vegyesen a 7,5 egy 1,5 T autótól szerintem jó. Legkevesebb 5,8 volt,de padlógázzal se sikerült 8,5 fölé tornászni. A méretb?l adódó hátrányok parkoláskor jelentkeznek. Ezt a tolatókamera nagyszer?en csillapítja, így némi gyakorlással kisebb autókat megszégyenít?en lehet vele parkolni. Legnagyobb szívfájdalmam a terhelésváltási reakció. A lágy futóm?nek és a nagy tömegnek köszönhet?en elég könnyen kilehet hozni a sodrából a fenekét. De nem ez nem sportautó! Szerintem nem véletlen tették bele az ESP-t. Nagyon szépen korrigálja a helyzetet. Szinte bolond biztos. Durva hibánál pedig segít megoldani a szitut.
Szóval az elektromos kütyük nagyjából gyógyír nyújtanak a kényelem oltárán feláldozott tulajdonságokra.
A hibáiról: Igen ezen az autón látszik, hogy nem Japánban rakták össze. elég nagyok az illesztési hézagok és el?fordulhatnak kisebb hibák.(Más primerasoktól tudok)
De még mindig megbízhatóbb, mint egy európai.
Foglalkozásomból adódóan sok autóba ültem és nem állítom,hogy nincs jobb (pl egy subaru, ami drágább és nincs dízel) de különösen ezzel dízel motorral rendkívül jó ár-érték arányt értek el.
- Az indítómotor testkábele leszakadt.Szemmel láthatóan gyárilag nagyon megnyomták és id? kérdése volt, hogy mikor szakad el. Szerencsére jókor tette.
Stickl Kft
7200 Dombóvár, Gagarin u. 38
Jól felszerelt m?hely. Soron kívül gyorsan megoldják ha csak kisebb gond van.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | 100 nx | Következő autója? | Subaru impreza 2.0 |