Autók » Nissan » Primera (2002)

Primera 1.8 VISIA

Családra termett bálna :-)

Korábban volt már szerencsém néhány márkához, de a szivem mindig is a Nissan felé húzott. Megbizható nem túl drága volt.. Sajna most már nem igy van, most hogy az Almera/Primera megszűnt, nincs egy rendes autójuk... Szóval valamikor 2008 nyarán amikor kezdtük kinőnini az Almerát (a gyerekülés nem fért be mögém) vetettem szemet erre a Primera-ra. Tudtam mire számíthatok, korábban már volt egy még az első szériából (igaz akkor csak 1.6-os), csak az odalett anyagi okokból.. Mindeképpen nagyobb motorral akartam, az 1.6-os egy tévedés volt, a 2L-est nagynak találtam, dizelt meg nem akartam, féltem, hogy az asszony megöli a motort :-) Igy lett 1.8-as. Nekem teljesítményben tökéletesen megfelel. Ha akarok öregurasan csorgok vele, ha akarom akkor meg ugrik.
Gondom csak a vásárlás utáni pár hétben volt vele. A Regina autókölcsönzőtől vettem, és ez meglátszott szegényen, az első futómű teljesen szét volt esve, valószínűleg a rossz gumik verték szét, amit meg gondolom a használattól lett olyan, amilyen. A Gablini szervíz mindent kicserélt garban rajta amit csak kellett. Azóta 20000-et mentem vele, semmi gond. Kulcs el, indulás és kész. Egyedüli problémám a bézs kárpit. Nagyon látszik rajta ha a gyerek/asszony kiborit valamit rá, belekeni a túró rudit. A csomagtaróban mindenünk elfér aminek csak kell, hatalmas bálna :-) A márkaszervíz minden jószándéka ellenére többet nem vinném oda, kicsit sokallom a 40-60 ropit egy kötelező szerízért. Most hogy nem garos, szivesebben viszem Pista bá´-hoz. mindent megcsinál amit csak kell. A 45-es szervízt is ő csinálta, 23 volt a vége szőrőstől bőröstől (olaj, valami Agip szintetikus lötyi, légszűrő, pollenszűrő, klimatisztítás, teljes átnézés). Szeretem az öreget, fater haverja volt, lelkiismeretes szaki !

Majd jönnek képek is :-)

- Első gömbfejek (garos volt, de a munkalapon 154eHUF volt...)
- Az összes gyári Dunlop SP300-as tojás volt

Nissan Gablini Gödöllő

Zsidai Pista autószervíze

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Megbízhatóság (9) Vezetett km 20000
Előző autója? Almera Következő autója? Majd ha lesz a Nissannak valami normális családi autója.... Most nem tudnék mit választani
Verdikt (8.2/10)

Nissan Primera 2002 (2002 - 2007)