Szeretnivaló nagy tepsi :)
Mielőtt megvettük, elég sokat nézelődtem a neten használtautó ügyben, nem akartam az első autóba beleesni és megvenni, ezt már egyszer megjártuk egy 205-ös GTi Peugeot-val. Márkától szinte függetlenül keresgéltem, E30 BMW, Mazda 323 gtx, Ford Escort RS2000, stb., ezek között első pillanatban fel sem tűnt a Primera, bár azt hiszem, ez érthető:)
Se alufelni, se szárny, se nagy dörrenő, se mélyláda, viszont mikor beleültem, megragadott a hatalmas hely, az, hogy minden kézreáll, az egész belső tér visszafogott kulturáltsága.
A motor 116 lovas, ami egy kétliteres 16 szelepes erőforrástól - valljuk meg - lófütty, mégis, 3000-től meglepő lendülettel gyorsul. A csomagtartó osztályon felüli, amióta megvan, nem tudtunk annyit vásárolni, hogy az ülésre kelljen pakolni! :)
A futómű kiváló, az autó nagyon fekszik az úton, a rugózás is kemény, de az elviselhetőség határain jócskán belül van (Bilsteines Ladából ültem át, tudom, mit beszélek)
A kevés probléma egyike a kissé alacsony a hasmagasság, a fekvőrendőrök bizony néha végigkarcolják az alját:( , bár ezen esetleg egy hosszabb rugó beépítése segíthet.
Az összes - számomra - lényeges extra benne van az autóban, elektromos ablak, tükör, centrál, riasztó, klíma, ami egyedül hiányzik, az talán a bőrkárpit a könnyebb tisztíthatóság végett.
Mindent egybevetve, az autó parádésan szerepel nálunk a mai napig, a család belefér, elegáns is, megy is, annyira megszerettem, hogy már nem azon gondolkodom, hogy hogyan lehetne lecserélni egy Suprára, hanem hogy hogyan kellen venni mellé egy Suprát!:)
- Az első fékdugattyúk nem mindig mentek vissza a helyükre, ettől lassabb lett és nőtt a fogyasztás---szervíz után megoldódott
- A fűtésszabályozóban elromlott a 3. fokozat, ott nem működött a ventillátor :)
- Kipufogó hátsó dob egyszer leszakadt kirozsdásodásból kifolyólag
Haverom haverja :)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1993 |