Városi kedvenc (1,2+family pack)
Új autóként vásároltam az autót.
A kocsi adatai: 1,2 motor, Acenta felszereltség + Family pack.
Külső: Nagyon tetszik a formája, ez az az autó ami után megfordulnak az emberek. Folyamatosan megállítanak a mai napig, hogy milyen autó is, megnézhetik-e közelebbről. :)
Beltér: Nagyon tágas az autó belülről, főleg hátul. Az első ülések kényelmesek, azonban a mai napig nem tudtam megtalálni a tökéletes vezetési pozíciót. A probléma, hogy a kormányt csakis függőleges irányban lehet állítani, tengely irányban nem. Ez okozza a problémát, pedig egy átlagos testalkatú ember vagyok.
Nagyon jó a csomagtér variálhatósága. Továbbá a tologatható hátsó üléssorral tovább lehet növelni az amúgy se kicsi csomagteret.
Kormány fogása számomra tökéletes. Nagyon jól kezelhető a kormányon található gombok.
Motor+Váltó: Nagyon szépen jár a váltó. Nem akad, pontosan be lehet tenni a kívánt fokozatba. A motor 1,2-es 3 hengeres , sima szívó. Nagyon jól mozgatja a kasznit.
Magas fordulaton jól meg is indul a gép. Igazi városi autó. Keveset eszik. Nekem városban 5,5-5,8. Városon kívül 90-es tempónál 4,9-5,2. autópályán 6liter.
Hiba lista:
- Csomagtér ajtóban lévő kábel köteg 2szer is kiesett a kábel tartóból. Elég idegesítő volt, mert folyamatosan verődött neki a lemeznek.
fél év alatt 9000km ment a kocsiba, az egy éves szerviz Júniusban lesz akkor körülbelül 18000km lesz az autóban, Szerviztapasztalatról, árakról akkor tudok majd többet.
TPMS szenzor: tudom, hogy minden új autóba kötelező november 1től, nekem a kocsi tartalmazta ezt. Azt tudni kell, hogy 4db szenzor 52838 forint. Továbbá a feltanítása további 7000 forint. A kocsi egyszerre 4db szenzort tud megjegyezni, tehát téli, nyári cserénél mindig taníttatni kell a kocsit. Sajnos nincs benne külön TPMS gomb a kocsiban amivel magunk is el tudnánk végezni a taníttatást. A szerviz azt mondja, hogy nekik kell feltanítani a szenzort, maga a Nissan pedig, hogy megtanulja a kocsi, le is van írva a kézi könyvben, hogy kell. Elégé zavaros, majd a nyári cserénél fogom tudni megnézni, hogy magam is el tudom végezni vagy sem.
Vagy a nyári felnin cseréled a téli gumit,de vigyázni kell,mert a szenzor hamar megsérülhet a gumi cserélnél. Vagy megveszed a téli felnit+ gumit és hozzá a TPMS szenzort és taníttatod. Vagy megveszed a felnit + gumit és nem raksz bele TPMS szenzort, de így folyamatosan fog világítani a TPMS vissza jelző led + a kocsi alakját jelző vissza jelző lámpa.
- A csomagtér ajtóban lévő kábelköteg kétszer is kiesett a helyéről.
Nissan Balogh
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2014 |