Autók » Nissan » Note (2006-2012)

Note 1.4

Fapados repülő

Csak azért nem egyest adtam a kényelemre, mert ültem már Zaporozsecben, Kis Polskiban, és kockalakádban is. A vezetőoldalnál nincs deréktámasz - hosszabb úton néha szét kell hajtogatni (mármint engem).
Az alapmodellben nincs könyöklő az első ülésnél. A műszerfalnál a régi szocialista autókból megszokott kis műanyag izével lehet tekergetni a kilométerórát, a külső hőmérsékletet is csak akkor lehet megnézni, ha ezt a műanyag szörnyeteget nyomogatja az ember. Persze csak a kormánymű közepén keresztül lehet hozzáférni.
170 centis magasság alatt bizonyára lehet használni a napellenzőt, 180 fölött ez nem ajánlott, mert a szélvédő közepéig beér, még ha teljesen hátra is hajtja az ember, akkor is elég rendesen korlátozza a kilátást.
Bár elvileg családi ez az autó, azért férj-feleségnél nagyobb létszámú családnál nyaraláshoz nem ajánlott, mert kicsi a csomagtartó. Persze a hátsó sort előre lehet tolni, csak akkor meg a hátsó ülés előtt nincs hely.
A leggagyibb műanyagból készült a műszerfal, és az ajtókárpit is. eddig nem sikerült olyan tisztítószert találnom, amelyik után ne maradna foltos a kárpit. A műszerfal és az ajtókárpit illesztésnél akkora rés van, hogy a kisujjam befér.
A külső tükröket március óta nem tudtam úgy beállítani, hogy ne legyen hatalmas holttér. Ez elsősorban a jobb oldalnál veszélyes, sávváltásnál forogni kell, hogy a jobbra lévő sávot be lehessen látni.
Ami pozitívum, az a fürgesége (motor méretéhez képest), illetve hogy könnyű vele parkolni.
Városban, oviba vinni a gyereket alkalmas, de ha valaki kirándulni akar járni, akkor felejtse el ezt a márkát.

- Nulla kilométeresen nem működött az ablakmosó motorja. Az ablaktörlő egy lepukkant Trabantéhoz hasonlított, maszatolt már az elején. Klíma bekapcsolásánál egy repülőgép turbinájához hasonlít - jelenleg is. Pár napja a bal első futóműből furcsa hang hallatszik.

Nissan Duna
(elfelejtettek felhívni, hogy elkészült az autó)

Fenntartási költség (4) Évjárat 2007
Előző autója? Picasso Következő autója?
Verdikt (3.1/10)

Nissan Note 2006 (2006)