Autók » Nissan » Note (2006-2012)

Note 1.6 Acenta

Édes kis ezüst japán

Január elején vettük át az autót, azóta 5500 km van benne.
Vásárlás előtt gondolkoztunk, hogy a motor 1.4 vagy 1.6 legyen, végül is az 1.6 mellett döntöttünk. És mennyire jól tettük... A 110 lóval megy, mint a bolond! A legdurvább fogyasztás 7.1 volt: várossal, kint pedig 140-el (klíma nélkül). Mivel ketten kétféleképpen használjuk, a fogyasztás nálam 5.9 (nem szeretek száguldozni, max. 100-zal közlekedem); a páromnál 6.8-6.9 (de ő tényleg hajtja). Legalábbis a fedélzeti ezeket a számokat mutatja és szerintem nem nagyon tér el a valóságtól. Az autó igazán kényelmes, bár az ülés magasságának állítása hagy kívánni valót maga után, olyan mintha csak előre borítana. 5 felnőtt simán elfér, sokkal nagyobb a hely bent, mint az kívülről látszik. A csomagtartó nem a legnagyobb, de tényleg jól pakolható.
A kormányról vezérelhető audiót nagyon könnyű megszokni, viszont ami szerintünk nagy negatívum, hogy a CD-t NEM LEHET kicserélni!!! Mert (ezt mondták a szervízben) meg kell bontani az egész műszerfalat és akkor valószínűleg a fedélzeti elszáll! Mp3-at sem tud... Eddig minden autónkban volt, még a Lada Samarában is! Gyári Mp3 meg egyszerűen nem létezik.
További negatívumok: a hátsó ülések felöl nyiszogó hangok hallatszanak. Eddig még nem jöttünk rá, hogy mitől, de valószínűleg nem kattant vissza a helyére az üléssor. Szintén furcsa hangok hallatszanak elölről is: nyikorog valami fékezésnél. Bár ezt eddig "csak" mosás vagy eső után hallottuk, de ez ennyi idős, más típusú autónál nem jellemző.
Összességében jó autó, eddig semmi gondunk nem volt vele, a felsoroltakon kívűl. Reméljük nem is lesz. A nyári gumikat alufelnire tetettük, így még szebb.
Szervíz tapasztalatunk: 1500 km-nél átnézték. Nagyon rendesek, bámivel "zaklathatjuk" őket.
A következő 5000 km után folyt. köv.

- Eddig semmi.

Nissan Hovány, Békéscsaba