Csinos darab
Alapállásom, ha autó, akkor japán. Almerát indultam venni, de kétszeri kipróbálás után a Note mellett döntöttem. Mégiscsak szebb, modernebb, talán értékállóbb is. Jól gyorsul, az ereje előzésnél is megfelelő. Az ülését nekem találták ki, csak a deréktámasz sajnos nem volt alapfelszereltség. A csomagtartó csúsztathatósága praktikus, de a mérete csak teljesen előretolt állapotban megfelelő, de ekkor már nem tud a hátsó ülésre felnőtt ember beülni, hacsak nem lótusz-ülésben. A szervó nagyon jó, úttartás rendben. A fogyasztás nyáron jó. Csak ne zörögne a műszerfal és a kesztyűtartó!!!
- Vásárlást követően rövid időn belül a rendszámtábla erősen zörgött, kétoldalú ragasztó volt a megoldás, pedig már volt alatta. Szervízkor ismét ragasztani kellett. Rossz úton a kesztyűtartó zörög, ehhez párosul a műszerfalból hol a jobb, hol a bal oldalon előtörő kotyogás, zörgés. A szervízben az olcsó műanyagokra hivatkoztak, nem erőltettem a műszerfal megbontását. Már megbántam. Hidegben a kipufogó felől nyikorgás hallatszott, zsírozást követően megszűnt.
- A szervízben megengedték, hogy az olajat magam vigyem, így az olajat beleszámítva 17e ft volt az első kötelező szervíz. Ez nem sok. Az autó jelenlegi Eurotax ára 2.3-2.6 m ft közötti, közel 1 évesen.
- Eltelt még egy év...második szervíz 21.5e km-nél. A fogyasztás, ténylegesen vegyes használatot figyelembe véve beállt 6.5l körülire. Továbbra is jól megy az autó, nem ment eddig tönkre semmi. Rendszámtáblát megint aláragasztották, ui. ismét zörgött. Műszerfalat nem bontottuk meg, a kopogás, kotyogás a meleg beköszöntével eltűnik, hát ilyen ez a műanyag. Az ablak leeresztve zörögni szokott, de ezzel nem lehet mit tenni. A második kötelező szervízre ismét vihettem az olajat (Castrol Magnatec, ezt töltenék ők is, de így 3-4e ft-tal olcsóbb), olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő lett cserélve, ezért- az olajat nem számolva- 23e ft-ot fizettem. Ennyi.
- A kormány, most a második télen, amikor hideg van, induláskor kikanyarodva, tolatva berángat, bemelegedést követően már nem tapasztalható. A szerelők ilyet még nem tapasztaltak, rákapcsolták a computert, de hibát nem jelzett.
- Továbbra is meg vagyok elégedve a géppel, szeretem. Irigylem azokat, akik a januári 30%-os akcióban hozzá tudtak jutni egy új Note-hoz. Szerintem életük legjobb vásárát csinálták, annyi pénzért.
Mátra Nissan
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Swift Sedan 1.3 | Következő autója? | Mitsubishi Lancer, Honda Civic, Nissan Qashqai |
Verdikt | (7.2/10) |