Autók » Nissan » Note (2006-2012)

Note 1.4 Accenta

Amit vártam (vagy egy kicsit jobb)

Igazából még várni akartam az egy éves szervízig az értékeléssel, de a Totálcar legfrissebb "tesztje" meggondolásra késztetett. Azt gondolom, hogy a cikk túl negatívan festi le a Notot amirre véleményem szerint nem szolgál rá. Már a cikkben szereplő szuperminiséget is hülyeségnek tartom egy kb. 1700*4100*1550 mm terjedelmű autónál (a Wagon R+ az amit örömünkre a feleségem használl tovább és a Matíz amit előtte használt). Az autó egy B-C szegmens közé pozícionált egyterü és aki valami ilyesmit szeretne annak bizony ez egy komoly alternatíva (pld. Opel Meriva, Ford Fusion, Fiat Idea), persze lehet az autót hasonlítgatni a Kia Ceed-hez, Honda Jazz-hez csak nem biztos, hogy érdemes. Az meg főleg etikátlan ha a dízel csúcsverzió árát veti össze egy benzinessel. Az pedig, hogy nem nyújt semmi ujdonságot nem igazán érdekel (megjegyzem a Ceed se mégis jó autó). Az autó az 1,4-es motorral tökéletesen kielégítően mozgatja a kasztnit köszönhetően a benzineshez képest rendkívül alacsonyan (3200 ford/min) leadott nyomaték csúcsnak és a jól eltalált váltó áttételezésnek. A váltóval nem igazán tudok vitatkozni a rengeteg autót kipróbálló "szakemberekkel", de nekem tökéletesen megfelel, nem érzékelem a cikk álltal leírtakat. Az audió kormányról való vezérlése szerintem szintén jó (ha már annyira kötözködni akarunk mp3 lejátszó lehetne benne). A tálcák az első ülések háttámláján jól funkcionálnak (ha a gyerek nem éri el talán előre kell állítani a hátsó ülést). A csomagtartó magasság megosztása a takaró lapokkal nekem tökéletesen bejön, ugyanis köznapi használatban hátratolt hátsó ülésekkel használom a kocsit (ami így akkora lábteret biztosít elöl hátul amit legtöbb nagy kocsi megirigyelne) és a megosztott csomagtér alsó részébe van a "kupis" rész felül pedig egy üres átlagos városi használatban elég csomagtér.
A lényeg: szerintem aki egyterű autót akar, és nincs pénze vagy szüksége egy középkategóriás egyterűre annak a Note tökéletes választás tud lenni. Ha egy jó de kisebb autót akar venni annak tökéletes választás lehet a Honda Jazz, alsó közepes kompaktok közül pedig a Kia Ceed, nekem mindegyik tetszik de mi egy kis egyterűt szerettünk volna és ezek közül nekünk ez tetszett a legjobban (most is).

- -

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Wagon r+ Következő autója? ?
Verdikt (7.6/10)

Nissan Note 2006 (2006)