Ez az igazi családi, szabadidős és melós autó
Először is üdv mindenkinek,
Végigolvastam az összes népitéletet erről a típusról. Elég vegyes a felhozatal, sajnos van sok sofőr akinek fogalma sincs egy autóról, hogy mire való, hogyan kell használni és egyáltalán melyik kategóriába tartozik, hogy mihez is kellene hasonlítani. A Navara egy pick-up, annak minden tulajdonságával. Laprugó, nagy súly, hosszú kasztni stb. Én családi autónak vettem. Kellett a nagy "csomagtartó", hogy a babakocsitól a vállalkozásig mindent bele lehessen tenni. Kellett, a terepező képesség, hogy a kirándulásokat még színesebbé lehessen tenni (elég aktív életet élünk) és ennek következményeként a Magyar utakat is jobban bírja a futómű mint egy normál személy autóé. Kellett egy kicsit több erő, hogy egy 90km/h-s tempónál az előzésen ne kelljen gondolkodni. Ezeket számomra mind teljesíti. Imádom, hogy mindenre tudom használni. Kimehetek off-road-ozni ha időm engedi és éppen sár is van. Kényelmesen megyünk autópályán és végre lehet 130-al is menni vele legálisan. Nem kell kompromisszumot kötni egy nyaralásnál, hogy vigyünk bringát vagy nem, hova tesszük az etetőszéket stb. Elfér minden. Amíg nem volt felépítmény a platón, addig elég kemény volt a hátulja. De amióta megvan, azóta az a plussz súly sokban hozzájárúl a komfortosabb rugózáshoz.
Megy mint a veszedelem. Nem gond autópályán az előzés és a sáv takarítása. Persze szigorúan pick-up-os megközelítéssel és az autó paramétereit figyelembe véve. De jópár autó szedheti a lábát ha egy ilyen van a tükörben. Állórajt nem az erőssége, elvégre a 2 tonnát ki is kell mozdítani, de ha megindúl akkor megy rendesen. Akinek ez kevés az várja meg az őszt és vegye meg a V6-os dízelt. Az biztos még jobb.
Elöl kényelmes, hátúl közepes. De én sosem ülök máshol mint bal elöl.
Parkolni sem nehéz vele, csak jobban kell figyelni. Persze nagyobb hely kell neki, de legalább simán átmegy a patkán.
Negatívumok:
Kötelező szervíz nem olcsó.
Néha be kell zsírozni a motorháztető tartó zsanért, mert nyikorog.
A könyöklő lehetne előrébb és legalább a jobb első ablakemelő lehetne még autómata. (két katt és magától fel) De azthiszem, hogy ezeket meg fogom tudni bocsájtani. Nincs autó hibák nélkül, ezeket el kell fogadni. A vásárlásnál nem az döntött, hogy hol a könyöklő. :)
Nekem egyszerűen tökéletes, a család imádja. A következő autóm is pick-up lesz.
- Hátsó kardánkereszt lépés tempóban nyikorgott. Garanciában gond nélkül 1 napon belül cserélve.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | 307 | Következő autója? | Navara V6 |