A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Nissan » Murano (2008)

Murano 2.5 dCi 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Majdnem Tökéletes

Szöveges ítélet

Egy toyota prius-ból (2. generáció), ültem át a Muranoba. Mindig is vágytam egy tágas, kényelmes, de dinamikus terepjáróra. Ez a modell külsőre is megfogott, ráadásul rengeteg extra van benne ami szintén vonzóvá tette. Emellett a Murano még japán gyártású autó, nem pedig Francia, ezért arra következtettem, hogy a megbízhatóságával sem lesz probléma, ami eddig így is van.
Az autó valóban nagyon tágas, az utastér kidolgozása nagyon szép, főleg az ajtó burkolata nagyon elegánsan van megcsinálva. A műanyagok általában véve jó minőségűek és a bőr belső is prémium hangulatot visz az utastérbe.
Ahogy már korábban írtam rengeteg extra van benne pl.: hatalmas napfénytető, ülésfűtés (hátul is), elektromosan állítható ülések, hátul például a lehajtott üléseket elektromosan lehet visszaállítani, a vezetőülés és a kormány pedig memóriás.

Méretéhez és súlyához képest az autó eléggé dinamikus, megfelelően gyorsul és komolyabb autópályatempónál sem jön zavarba, tehát utazóautónak is jó választás lehet. Előzni is simán lehet vele, bár lehet, hogy ez a dinamika csak a prius után tűnik ilyen jónak.
Az automataváltót nem érheti kritika, nagyon szépen végzi a dolgát, alig lehet érezni ahogy vált.
A kormány szintén jól eltalált, nem kelt szintetikus érzést, hanem pont megfelelő, elegendő visszajelzést ad.
A futóművet szintén csak dicsérni tudom, jó kompromisszum a kényelem és a stabil úttartás között, hiszen az autó nem dülöngél, eléggé stabil, de az úthibákkal is eléggé jól elbánik. Talán egy picit lehetne javítani rajta a kényelem javára, mert nagyon rossz úton azért tud rázós lenni.
Nagyon jó, hogy az összkerékhajtást fixre lehet zárni, hóban nagyon jó, illetve a 19cm-s hasmagasság miatt nem kell félni a padkáktól és egyéb szintkülönbségektől amik előfordulhatnak (komoly terepre azért nem ajánlom senkinek, hogy menjen vele, nem arra való).
A hangrendszer eszméletlen, nagyon jól szól a Bose rendszer, ami valószínűleg önmagában egy kisebb használt autó ára.
A klíma szintén nagyon jó, pillanatok alatt lehűti az utasteret és a fűtés is nagyon hatásos. Érdekes, hogy a fúvókákból már a legkisebb fokozaton is nagyon jön a levegő, ezért általában elég azt használni, nem is tudom mi lenne ha maxra tekerném...
A fogyasztása karakteréhez képest szintén kedvező a korszerű dízelmotornak köszönhetően, elsősorban városban használom, de még egyszer sem ment 9L fölé a fogyasztás.

A negatívumok: Az utastér lehetne csöndesebb egy ilyen árú autónál. Az egyik ismerősöm 2010-es Honda Crv-je (ami újonnan egy olcsóbb autó) például érezhetően halkabb utastérrel rendelkezik. A dízelmotor hangját jobban elszigetelhették volna, de azért nem vészes a helyzet, csak ez lehetne jobb is.
A tároló helyek nagyon szerencsétlenül vannak kitalálva. Az ajtók rekeszei semmire nem használhatóak, maximum újság fér el bennük, így a 0,5 literes üdítőket muszáj a pohártartóba tenni, amelyek viszont nagyon szélesek ezért utazás közben az üdítők ide-oda dőlnek ami nagyon zavaró. A kesztyűtartó mérete szintén nevetséges egy ekkora autóban. A középső könyöktámasz alatti rekesz ellenben jó nagy, de mindent nem lehet oda zsúfolni és az USB csatlakozó is ott van, szóval ha csatlakoztatni szeretnék valamit, akkor mindent ki kell rámolni előtte.
Ahogy mások is írták az első üléseknek semmi oldaltartásuk nincsen, nem kényelmetlenek, de ezen is lehetne mit javítani.
Hidegben a műszerfal egyik eleme (az anyósülés oldalán) néha zörög, de egy idő után abbamarad, gondolom amikor bemelegszik az utastér...
A műszerfal egy része (ahol a klíma és a rádió gombjai vannak, egy kicsit gagyin van kialakítva, egyáltalán nem prémium autóhoz illő, viszont a képernyő alatti gombok és tekerők meg nagyon jól mutatnak és a km óra is nagyon szuperül néz ki).
Illetve hiányolom a parkolóradart (ez az egyetlen extra ami nekem hiányzik belőle), mert kamera ugyan van benne, de radarral lenne az igazi, így néha kicsit nehéz a parkolás egy ekkora autóval.


Összegezve: Apró, bosszantó hiányosságoktól eltekintve nagyon jó autónak tartom, és valóban csak ajánlani tudom mindenkinek aki tágas és kényelmes, ámde dinamikus autóra vágyik, ami hóban és enyhe terepen is elviszi A-ból B-be. Illetve mivel ritka Magyarországon ezért sokan meg is nézik.
Végezetül még annyit, hogy a legújabb kényelmi és biztonsági extrák hiányoznak belőle, tehát aki távolságtartós tempomat-ot, táblafelismerő funkciót, vagy sávtartó asszisztenst szeretne, az ne ezt az autót válassza.

Hibalista

- Egy éve használom az autót, eddig semmi nem romlott el, viszont megvételkor a kézifék egyáltalán nem fogott. Elvittem a Nissan szervizbe, és elsőre semmit nem javítottak rajta, szinte úgy adták vissza ahogy odavittem, aztán másnap visszamentem vele és akkor rendesen megcsinálták. Nem volt rossz, csak állítani kellett rajta.

Ide hordtam szervizbe

Nissan-Peugeot Gablini M3

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2013
Kényelem (8) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 110000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 7000
Szerviztapasztalat (6) Átlagfogyasztás 8 l
Előző autója? Prius Következő autója?
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.1/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Nissan Murano 2008 (2008)

További ítéletek (4 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)