Autók » Nissan » Micra (2010)

Micra 1.2

Cukipofa

Egy baleset miatt, melyben az előző gépsárkány elhalálozott :( kellett azonnal másik autó. Hát így lett Micra-m. Majdnem pontosan egy évet használtam. Érdekes kis autó mondhatom, pont annyit ad, amennyit elvesz, de ezek inkább az extrákra értendőek. 6 lufi abs esp centrálzár, fedkomp, szervó, multikormány, klíma, bluetooth kihangosító, el ablak... Hogy az el. tükör miért nem fért bele nem tudom. A bluetooth-os gyári fejegység nagyszerű, de mp3-mat nem játszik le, érthetetlen, amúgy a 4 hangszóróval is kiváló a hangzás. Az elektromos ablak megint csak furcsa. Elöl van, hátul nincs, a vezetőoldali automata lefele de felfele már nem az. Futóműve korrekt, a 82 paripa szépen viszi a kb 900 kg-os kasztnit. Induláskor megugrik és 70-80 ig van is benne erő. Onnantól igencsak érezhető, hogy nem egy erőgépben csücsülünk, mondjuk nem is annak vettük. Autópályán is szépen halad, de ott már fel kell mérni a kocsi képességeit. Motorja halk, de azért a 3 henger érezhető benne, igazi kis elektromos fűnyírógép hangja van.A klíma szépen hűt, ezzel szemben hidegben várni kell mire egy kis meleghez jutunk. Belseje tágasnak mondható méretéhez képest, ami nagyszerű az a belmagasság, illetve hogy nem a földre ülünk beszálláskor. Az első ülések kényelmesek, de hamar kiderül, hogy itt is csak az adtak elvettek elv érvényesül. Oldaltartás szinte nincs, a jobb egyben lévő tárgyak anélkül, hogy bármi is megakadályoznák a leesésük egy tempósabb kanyarban törvényszerűen beesnek az ülés és az ajtó közé. Idegesítő a hátsó ülések osztatlansága, mindenért az egészet kell dönteni. Csomagteret ne keressünk, ahogy a swiftben úgy ebben sincs. A belső kialakítás relatív, kinek tetszik kinek nem, viszont a műanyagok bár nem zörögnek ami pozitív, viszont nem is próbáloztak igényessé tenni a belsejét, olcsó műanyag mindenhol, még a tetőkárpit is max műbőr. A szöveteket hiányoltam belőle.Összességében jó kis kocsi, városi használatra csak ajánlani tudom, de 2 személynek hosszabb távra is beválhat. Családosoknak max 2. autónak.Fogyasztása nálam 6.2 alá nem ment, mondjuk az óra csalóka. Megálláskor 30 L/ 100 km ert mutat, de kb reális a 6,2es fogyasztás.Szerviztapasztalat jónak mondható. Csak azért volt szervizben mert ott dolgozom... :) Na jó kapott 2 olajszettet meg egy vezérlést, mert jó volt hozzám. 1 év alatt 4 izzó, 1 hátsó fék a bal oldali lámpaállító motor ment tönkre és néha nem zárt le. De egy indítás leállítás és már működött is. Szerettem volna megtartani, de sajnos nem tudta átvenni a barátnőm, így beszámoltattam a következő autóba. :( hiányzik egy kicsit

- Izzók, lámpaállító motor, hátsó fék,

Sleeper Car Auto Kft

Fenntartási költség (9) Évjárat 2011