Oktató buborék
Határozott céllal vettem a kocsit, oktatni kartam vele.
Fontos volt a könnyű szervó a jó manőverező kézség a kis fogyasztás, a kis fenntartási költség. Ezeket mind tudta.
Abban az időben minden kisautót megnéztem kipróbáltam a skodától a mazdáig, egyszerüen ebben állt össze a kép.
Rengeteget nyúzták a tanulóim, közel kétszázezer kilóméter oktatásban olyan mint egy civil autónál a duplája.
Imádtam hogy icipici helyen megfordult, tágas szép igényes volt a belső tere, nagyon keveset fogyasztott és soha nem hagyott cserben! (Azaz egyszer nem indult minuszban a 4.5 éves akksi, ami egyébként a mai napig indít egy öreg Ladát ha nincs nagy hideg)
Csodájára jártak hogy nem kellett kuplungozni, nem kattogott a féltengely nem zörgött a kinyomó csapágy, egy dolgot utáltam benne.... nem volt klímás ezres amikor én vettem, ezért is váltam meg tőle elég volt 4 év a tűző napon napi 10-14 órán keresztül.
Aki ilyet szeretne venni bátran vágjon bele, nem fog csalódni!
Ennyi pénzért gyárilag tele van zsúfolva sok sok extrával és ötletes megoldással!
A feleségemében 80 ezer kilóméter van (ez már klímás) abban is csak a gyujtáskapcsolót és toronycsapágyat kellett cserélni (ő szintén oktat vele) illetve 2 hátsó telót.
Most egy számmal nagyobb ruhát kapott a mikra egy Note-ba ültem át, de csak azért mert a Micra bizonyított és ez Micra alkatrészekből készül!
Egyetlen egy dolgot hagynék ki belőle a tervezés során...... a francia váltót :( Ez lehúzza az amúgy minden porcikájában minőségi japán kisautót, a 10-ból 6x melléváltott hátramanet sajna a Note-ban is megmaradt :(
- Toronycsapágy garanciában 2x
- Fébetétcsere elől 90.000 hátul 120.000-nél szintén 120-nál gyertyacsere (először!) 120-nál szíjak,folyadédkok cseréje (lelkiismeretből)
- Egyszer gariban cserélték a gyujtáskapcsolót de ez hétköznapi használatban szerintem másnál nem fordul elő
Nissan Omp itt kicsit sokáig tartott egy egyszerű olajcsere is.
Aztán sima mezei szerelőnél cserélték az olajat.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | 2107 | Következő autója? | Nissan Note 1.4 Acenta |